Cel mai romantic PERON de GARĂ din Europa se află în România! Trebuie neapărat să vizitezi acest loc

Gara este locul unde se consumă zilnic întâlniri, despărțiri, regăsiri, începuturi, speranțe, dezamăgiri, iluzii. Astfel, în ciuda destinației lor pragmatice, gările au devenit de-a lungul vremurilor locuri pline de romantism.

26 aug. 2016, 11:02

Potrivit portalului de turism YouVisit.info, GARA cu cel mai romantic peron din Europa se află chiar în România. Este vorba despre Gara din Băile Herculane, cu fabulosul ei peron cu iederă, desprins parcă dintr-o lume de basm.

Clădirea gării, construită după 1878, în perioada deschiderii liniei ferate Timişoara-Caransebeş-Orşova-Vârciorova (10 unie 1879) poate sta cu mândrie lângă marile gări istorice europene.

Construită într-un stil baroc austriac cu elemente eclectice, după modelul, se spune, al unei cabane de vânătoare a casei imperiale, Gara din Băile Herculane era poarta de intrare în ceea ce kaiserul Franz Iosef numea cea mai frumoasă stațiune de pe continent.

Stațiunea Băile Herculane a fost vizitată în anii reconstrucției austriece, la aproape două milenii de la fondarea romană, de împărații Iosif al II-lea, Francisc I și împărăteasa Carolina, kaiserul german Wilhelm I, împăratul Franz Iosef și legendara împărăteasă Elisabeta, Sisi, de regele Serbiei Alexandru, de regele Carol I al României și de regina Elisabeta, Carmen Silva.