Gardieni Revoluţiei avertizează: Programul de RACHETE BALISTICE al Iranului continuă. Rachetele sunt gata de LANSARE

Programul de rachete balistice iranian va continua indiferent de circumstanțe și Teheranul dispune de rachete pregătite de lansare, a anunțat joi comandantul unității de rachete a Corpului Gardienilor Revoluției din Iran (IRGC), generalul de brigadă Amir Ali Hajizadeh, informează Reuters.

10 mart. 2016, 08:10
Gardieni Revoluţiei avertizează: Programul de RACHETE BALISTICE al Iranului continuă. Rachetele sunt gata de LANSARE

”Programul de rachete al Iranului nu se va opri, indiferent de circumstanțe. IRGC nu a acceptat niciodată rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU cu privire la activitatea rachetelor iraniene; suntem pregătiți întotdeauna să ne apărăm țara contra oricărui agresor. Iranul nu se va transforma în Yemen, Irak sau Siria”, a declarat generalul Hajizadeh pentru postul public de televiziune iranian.

Iranul a anunțat marți și miercuri că a procedat la noi teste cu rachete balistice, provocând îngrijorarea comunității internaționale. Acest anunț a survenit la doar câteva săptămâni după intrarea în vigoare a acordului internațional privind activitățile nucleare ale Iranului și ridicarea majorității sancțiunilor economice impuse Teheranului.

Citeşte şi Mesajul care pune în gardă toată planeta, scris pe rachete iraniene: „Israelul trebuie distrus”

Activitățile balistice iraniene fac obiectul sancțiunilor unilaterale americane distincte de cele legate de programul nuclear iranian. Departamentul de Stat american a afirmat deja că testele balistice nu reprezintă o încălcare a acordului nuclear, însă a avertizat că Washingtonul va sesiza ONU în cazul în care aceste teste vor fi confirmate.
Gardienii Revoluției din Iran au lansat miercuri dimineață încă două rachete balistice. Două rachete Qadr H au fost lansate din nordul Iranului și au lovit ținte situate la 1.400 de kilometri, în sud-estul țării.

Marți au fost efectuate teste similare din silozuri subterane, amplasate în diverse locuri din Iran. Testele au avut ca scop ‘să demonstreze puterea de descurajare a Iranului și de asemenea capacitatea Republicii Islamice de a contracara orice fel de amenințare împotriva revoluției (islamice), statului și suveranității țării’, potrivit agenției de presă Isna.


loading...
Partenerii noștri