Gari Kasparov, despre următoarea mişcare a lui Putin: „Acum va vrea doar distrugere și teroare”

Gari Kasparov a vorbit despre următoarea mişcare a lui Putin. Fostul campion mondial în șah și implicat în politica din Rusia până în 2013, când a plecat în SUA, a analizat situația din Ucraina şi susţine că războiul va deveni și mai sângeros.

28 feb. 2022, 08:35
Gari Kasparov, despre următoarea mişcare a lui Putin: „Acum va vrea doar distrugere și teroare”
Gari Kasparov, despre următoarea mişcare a lui Putin

Gari Kasparov, despre următoarea mişcare a lui Putin. Marele Maestru spune că ”planul inițial” al lui Vladimir Putin era să cucerească rapid Kievul, oraș atacat sâmbătă, însă pentru că nu s-a întâmplat, următoarea mișcare a președintelui rus este pornirea unui adevărat asediu în Capitală.

Citeşte şi: Probleme pentru Vladimir Putin: Oligarhii ruşi cer încetarea războiului cu Ucraina. Elveţia şi Norvegia îngheaţă fonduri de miliarde

Gari Kasparov, despre următoarea mişcare a lui Putin

Lui Putin nu-i pasă ce se întâmplă cu Rusia sau cu rușii, cum niciodată nu i-a păsat. Se gândește doar să rămână la putere. Atât. Nu veți vedea vreodată un dictator care să recunoască că a greșit, cât timp e încă dictator.

Acum, când planul inițial al lui Putin de a cuceri Kievul rapid, cu armata ucraineană distrusă și cu Zelensky fugind din țară, a picat, Putin va ridica orice restricție de atac, ca să ia Capitala cu orice preț.

Bineînțeles că nu i-a păsat de victimele din rândul civililor nici până acum, dar nu a căutat să îi atace. Acum nu va mai ține la precizie, va vrea doar distrugere și teroare. Lui Putin nu îi pasă de imaginea sa în fața lumii sau a rușilor și ucrainenilor, fiindcă nimeni nu-l poate face să plătească.

Ce diferența va fi pentru el că sunt 1000, 10.000 sau 100.000 de morți? E în continuare la putere? E bogat în continuare? Aceasta capacitate de a acționa din egoism pur e o superputere a autocraților. Oamenii normali nu pot face asta.

Putin va bombarda și ataca puncte cheie de infrastructură pentru a distruge rezistența orașului. Nu vrea un asediu îndelungat. Banii i se vor termina din cauza sancțiunilor, iar armele Vestului nu au ajuns încă în Ucraina. În schimb, tancurile lui sunt acolo”, a scris Gari Kasparov, pe Twitter.

Gari Kasparov avertiza încă din 2015 despre pericolul la care este supusă Ucraina, în cartea ”Vine iarna. De ce trebuie opriți Vladimir Putin și inamicii lumii libere.

Călcâiul lui Ahile al lui Putin este faptul că el și clica lui își țin banii în lumea liberă, pe care spun că o disprețuiesc. Așa au ajuns să răspândească corupția, dar au oferit și o armă împotriva lor, dacă suntem dispuși să o folosim”, a transmis Gary Kasparov.