Garry Kasparov îl atacă pe Vladimir Putin de la Bucureşti. „Nu știu dacă este bolnav. Probabil că da, nu arată bine”

Garry Kasparov, unul dintre cei mai mari şahişti ai lumii, se află în România, cu ocazia turneului Grand Chess Tour 2022. Acesta este cunoscut ca un opozant al preşedintelui rus  Vladimir Putin.

06 mai 2022, 11:06
Garry Kasparov îl atacă pe Vladimir Putin de la Bucureşti. „Nu știu dacă este bolnav. Probabil că da, nu arată bine”
Garry Kasparov este cunoscut ca un opozant al preşedintelui rus  Vladimir Putin

Garry Kasparov, despre boala lui Vladimir Putin. Fostul campion mondial la şah este de părere că sancţiunile impuse de lumea occidentală vor forţa la un moment dat populaţia Rusiei să iasă în stradă din cauza deteriorării condiţiilor de trai.

Garry Kasparov, despre boala lui Vladimir Putin. „Nu știu dacă este bolnav. Probabil că da, nu arată bine”

„Cred că dacă ştiam numele unor oameni care complotează împotriva lui Putin aceştia erau de mult timp morţi. Pentru că Putin ar fi ştiut dinainte. Eu sunt un jucător de şah, sunt obişnuit să comentez fapte, nu speculaţii şi zvonuri.  Nu am idee dacă Vladimir Putin este bolnav din punct de vedere psihic sau fizic. Probabil că da, pentru că nu arată bine, dar de unde să ştiu? Am citit câteva cărţi de istorie şi am înţeles că dictatorii sunt în pericol atunci când îşi arată slăbiciunile”, a declarat Garry Kasparov, conform Digi Sport.

Kasparov vorbeşte despre posibilitatea ca Putin să lanseze un atac nuclear: „Mă îndoiesc că Putin va găsi voluntari să moară pentru nebunia lui”

„Aşa că deşi nu am cunoştinţe despre vreo conspiraţie în acest moment, pot să vă asigur că ceva s-ar putea întâmpla dacă Putin pierde războiul din Ucraina. Sper că termenul este când, nu dacă! Pentru că sancţiunile vor forţa milioane de ruşi să iasă în stradă pentru a protesta vizavi de deteriorarea drastică a condiţiilor de trai. Cred că asemenea multor dictatori dinaintea lui, Putin va ajunge… îşi va încheia cariera politică fără voinţa lui. Şi asta s-ar putea întâmpla mult mai devreme decât îşi imaginează lumea. Viitorul dictaturii lui Vladimir Putin depinde exclusiv de rezultatul războiului din Ucraina”, a mai spus Garry Kasparov.

Garry Kasparov vrea să schimbe drapelul Rusiei: „Să nu mai rămână nicio urmă de sânge!”. Cum ar arăta noul steag FOTO