Gaudeamus 2017. Care au fost cele mai bine vândute cărţi la ediţia din acest an

"În jurul Marii Uniri de la 1918. Naţiuni, frontiere, minorităţi", de Lucian Boia, "Testamentul lui Abraham", de Igor Bergler, "Greva păcătoşilor sau apocrifa unui evreu", de Florin Chirculescu şi "Sapiens. Scurta istorie a omenirii", de Yuval Noah Harari sunt printre cele mai vândute cărţi la ediţia 2017 a Târgului Internaţional de Carte de Învăţătură Gaudeamus.

27 nov. 2017, 08:36
Gaudeamus 2017. Care au fost cele mai bine vândute cărţi la ediţia din acest an

Cea mai aşteptată carte a anului, „Testamentul lui Abraham”, de Igor Bergler, a luat trofeul pentru „cea mai râvnită carte a Târgului”.

În topul vânzărilor editurii Litera se află aşadar „Testamentul lui Abraham”, de Igor Bergler. Este urmat de „Mica Enciclopedie Meik Hygge” de Meik Wiking, „În căutarea unui destin” de Jojo Moyes, „Crima din Orient Express”, de Agatha Christie, „Stanisland, Poveşti din spatele zidului Berlinului”, de Anna Funder, scrie news.ro.

La Litera Mică, „Poveşti de seară pentru fete rebele”, de Elena Favili şi Francesca Cavallo, „Marea carte a Crăciunului”, „A fost odată. 24 de poveşti terapeutice” de Gilles Diederichs; „Soy Luna. Stil şi pasiune” şi „Prima mea enciclopedie” au fost cele mai căutate de cititori.

Polirom a vândut cel mai bine volumul „Sapiens. Scurta istorie a omenirii” de Yuval Noah Harari, urmat de „Cele trei fiice ale Evei” de Elif Shafak şi „Rămăşiţele zilei” de Kazuo Ishiguro.

„În Jurul Marii Uniri de la 1918. Naţiuni, frontiere, minorităţi”, de Lucian Boia a fost cea mai bine vândută carte la editura Humanitas. A fost urmat de volumul colectiv „Cum să fii fericit în România”, „Continentele insomniei”, de Gabriel Liiceanu, „Cartea râsului şi a cercetării”, de Radu Paraschivescu, „Medicină, nutriţie şi bună dispoziţie” – Simona Tivadar şi „Atlasul frumuseţii. Femeile lumii în 500 de portrete”.

La Humanitas Fiction, prima poziţie este ocupată de „Muza”, de Jessie Burton, urmată de „Zile de Crăciun”, de Jeanette Winterson, „Adolf H. Două vieţi”, de Eric Emmanuel Schmitt, „Gala-Dali”, de Carmen Domingo şi „Ruta subterană” de Colson Whitehead.

Pe primul loc la Humanitas Junior se află „Întâmplări din secolul trecut. Marile evenimente ale secolului XX”, de Daniele Aristarco, „Darul lui Moş Crăciun”, de T.O. Bobe, „Istoria omenirii”, de Hendrik Willem van Loon, „Corabia cu coarne”, de Dashka Slater, atlasul „Dinosaurium”, de Chris Wormell şi Lily Murray

Topul Nemira este ocupat pe prima poziţie de „Greva păcătoşilor sau apocrifa unui evreu”, de Florin Chirculescu – un
roman polifonic şi unic în literatura română, în care istoria veche se împleteşte cu istoria recentă, iar prezentul românesc, sinonim cu corupţia şi criza, se îmbină cu trecutul oriental şi începuturile medicinei moderne.

Pe poziţia secundă, „Problema celor trei corpuri”, de Liu Cixin (colecţia Nautilus SF) – romanul câştigător al premiului Hugo în 2015 este un hard science fiction remarcabil, cu accente de thriller, despre iminenţa unei invazii şi o realitate virtuală care poate schimba soarta umanităţii.

Locul trei este ocupat de „Tobele toamnei”, volumul al doilea, de Diana Gabaldon (partea a IV a din seria Outlander, colecţia Nautilus Fantasy) – Continuarea îndrăgitei serii Outlander, care îmbină elegant fantasy, ficţiunea istorică şi o poveste de dragoste care trece dincolo de spaţiu şi timp. Urmează „Belgravia”, de Julian Fellowes (colecţia Babel) – Povestea unui caz scandalos din Londra anilor 1840, scrisă de creatorul serialului Downton Abbey, care a readus epoca victoriană la modă. Pe poziţia a cincea este „Bacalaureat”, de Ovidiu Eftimie (colecţia Nautilus SF) – O nouă aventură din universul romanului Arhanghelul Raul, în care cele mai neaşteptate personaje stau în calea unei invazii extraterestre.

Alte titluri căutate de cititori în târg au fost: antologia Crăciunul în cele mai frumoase povestiri, Partea întunecată a magiei, de V.E. Schwab (colecţia Young Adult), Arme matematice de distrugere, de Cathy ONeill (colecţia Anticipaţia), Wild Cards, antologie SF de George R.R. Martin şi Bani.Muncă.Timp, de Elena Vlădăreanu (colecţia Vorpal).

Top 5 Nemi pentru copii: „Fetiţa care a salvat Crăciunul”, de Matt Haig, „Spărgătorul de nuci”, ilustrată de Valeria Docampo, „Dragonul de gheaţă”, de George R.R. Martin, „Sofia şi pisica ei”, de Dick King Smith, „Spaţiul. Supereroi ai ştiinţei”, de Tracey Turner şi ilustraţii de Jamie Lenman.

Alte titluri căutate de cititori la Nemi: volumele din „Lumea animalelor”, de Olivia Brookes, „Crăciun fericit, Matei”, „Lama lama în pijama”, de Anna Dewdney.

„Coloana de foc”, de Ken Follett, a fost cea mai vândută carte a editurii RAO la Târgul Gaudeamus care s-a încheiat duminică. A fost urmată de „Avocatul rebel”, scrisă de John Grisham şi de „Leonardo da vinci, geniul vizionar”, de G. Denizeau. Pe locurile 4 şi 5 se află „Lumea de azi”, de Marian Nazat, şi „Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri”, de Bogdan Bucur.

Alte titluri căutate la editura RAO au fost „Nocturnă cu vampir – Opus 1”, de Stelian Tănase, „Reţete pentru sărbători”, „Crăciun la New York”, „Colecţia Spune-mi, Larousse” şi „Misterul fetei din zăpadă”, de Danya Kukafka.

Ediţia cu numărul 24 a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, organizat de Radio România, a avut loc în perioada 22 – 26 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo.