AFC Hermannstadt s-a calificat în finala Cupei României. Performanţă unică în ultimii 36 de ani

AFC Hermannstadt a devenit, joi seară, cea de-a doua finalistă a Cupei României, după ce Universitatea Craiova a obţinut calificarea în ultimul act care se va disputa pe Arena Naţională. Divizionara secundă a învins Gaz Metan şi în deplasare, scorul 3-2, după ce la Sibiu reuşise să se impună cu 1-0.

10 mai 2018, 15:20
AFC Hermannstadt s-a calificat în finala Cupei României. Performanţă unică în ultimii 36 de ani

GAZ METAN-HERMANNSTADT 2-3. Hermanstadt este prima echipă de Liga a II-a calificată în finala Cupei României, după FC Baia Mare, în 1982.

HC Hermannstadt a tranşat derby-ul sibian şi calificarea încă din prima jumătate de oră, în care a punctat prin Ştefan Blănaru (11), pe contraatac, prin Petrişor Petrescu (28), cu un şut din marginea careului, şi prin Cristian Sîrghi (31, autogol), care as deviat în propria poartă centrarea lui Bogdan Rusu.

Gaz Metan deschisese scorul prin Sergiu Popovici (6), cu un voleu la centrarea lui Darius Olaru. Portughezul David Caiado (78) a închis tabela, din centrarea lui Ely Fernandes.

Gazdele au mai ratat ocazii prin Ely Fernandes (55), David Caiado (49), Rondon (55), Olaru (57, 64), în timp ce echipa de pe Cibin a avut alte şanse de gol prin Blănaru (19, 88).

Medieşenii au terminat meciul în inferioritate numerică, Diogo Rosado părăsind terenul în min. 77, după ce antrenorul Pustai efectuase toate schimbările.

Cel mai important meci de fotbal din istoria fotbalului sibian se dispută joi seară la Mediaș. Gaz Metan și FC Hermannstadt joacă returul semifinalei Cupei României. Atât Gaz Metan cât și FC Hermannstadt pot să ajungă în premieră în finala Cupei României, niciodată până acum o grupare din județul Sibiu nereușind o astfel de performanță. În prima manşă, divizionara secundă a câştigat cu scorul de 1-0.

Echipa lui Cristi Pustai vine după o înfrângere suferită pe propriul teren, în fața lui Dinamo, la capătul unui meci extrem de spectaculos. Bucureștenii s-au impus cu 3-2 și au administrat Gazului a treia înfrângere în ultimele 5 partide. În acest moment, medieșenii se află pe loc de baraj în Liga 1, iar în weekend vor avea meci greu, pe sinteticul de la Chiajna.

Hermannstadt se află la polul opus. Formația lui Pelici mai are nevoie de doar un punct pentru a promova în Liga 1 și are parte de un sezon de excepție. Ultima înfrângere a oaspeților de azi datează tocmai din 23 august 2017, când au pierdut, 0-2, la Satu Mare. De atunci s-au adunat 35 de partide fără înfrângere.