GAZ METAN MEDIAS – STEAUA 1-2: FCSB, lider în Liga 1 cel puţin o zi. Alibec, gol decisiv după nouă luni

Denis Alibec a reușit în sfârșit să spargă gheața pentru FCSB în acest campionat, atacantul marcând golul doi al echipei sale în meciul de la Mediaș, în minutul 62. Șapte minute mai târziu, a luat un "galben" aiurea și va lipsi cu CFR Cluj! Roș-albaștrii s-au impus cu 2-1.  

03 feb. 2018, 17:03
GAZ METAN MEDIAS – STEAUA 1-2: FCSB, lider în Liga 1 cel puţin o zi. Alibec, gol decisiv după nouă luni

FCSB a câștigat în această seară primul meci oficial din 2018, pe terenul lui Gaz Metan Mediaș, scor 2-1.

Deși a condus la pauză cu 1-0, echipa lui Dică a avut un start ezitant de meci, în care a supraviețuit doar datorită impreciziei ardelenilor.

Grație victoriei, FCSB a urcat temporar pe primul loc, acumulând 50 de puncte, cu unul peste CFR Cluj, care joacă luni, pe teren propriu, cu Concordia Chiajna.

De partea cealaltă, Gaz Metan înregistrează un nou eșec și își complică și mai mult situația din Liga 1. Ardelenii sunt pe locul 13, cu 15 puncte.

FINAL » Gaz Metan Mediaș – FCSB 1-2

Min. 79: 1-2, Neagu înscrie împotriva fostei echipe, minge deviata de Larie în propria poartă.

Min. 62: GOOOOOOOL Alibec, primul în acest sezon pentru atacantul stelist.

Min. 45: 0-1 la pauză.

Min. 25: 0-1, gol Budescu de la 11m, după ce gazdele au dominat începutul de meci.

Gaz Metan Mediaş: Greab – V. Creţu, M. Constantin, Sîrghi, Sg. Popovici – Chamed, Rosaldo, Joao Diogo, D. Caiado – M. Rondon, Olaru
Rezerve: Pleşca, L. Cristea, I. Neagu, Tîrcoveanu, Ernesto Lopez,  Edon Junior, R. Romeo 

FCSB: A. Vlad – R. Benzar, V. Găman, Larie, Momcilovici – Pintilii, Nedelcu – Man, Budescu, Teixeira – Fl. Tănase
Rezerve: Stăncioiu, Alibec, L. Filip, J. Morais, Ov. Popescu, Cr. Tănase, Enache

Dică începe anul pe terenul unei echipe incomode, care are nevoie disperată de puncte, Gaz Metan Mediaş. Vicecampioana României are o singură victorie în ultimele şase deplasări la Mediaş. Jucătorii lui Pustai au însă doar două victorii în acest sezon.Aflată pe locul secund, la două puncte distanţă de liderul CFR, vicecampioana vine după două stagii de pregătire dure, în care fotbaliştii lui Dică au acumulat foarte mult. Ei s-au întors din al doilea cantonament al iernii direct la Mediaş şi speră să fi pus la punct inexactităţile din perioada de pregătire.

Staff-ul tehnic nu se va putea baza în prima confruntare oficială de anul acesta pe Coman, Bălaşa şi Planic, toţi accidentaţi, deşi ultimul are o mică şansă să fie recuperat până la ora meciului. În plus, şi Gnohere – golgheterul echipei – va lipsi, acesta fiind suspendat pentru primele trei meciuri din Liga 1.

GAZ METAN MEDIAS – STEAUA (FCSB) LIVE VIDEO ONLINE 2018 DIGI SPORT. LIVE STREAMING TELEKOM GAZ METAN – FCSB: Budescu şi Teixeira, one man show

Defensiva a fost punctul nevralgic al FCSB în partidele amicale, însă în multe momente aceste neajunsuri au fost suplinite de atacurile strălucite. Unul dintre jucătorii care au impresionat cel mai mult a fost Teixeira. Veteranul de 37 de ani şi-a „ascuns” din nou vârsta şi a oferit pase decisive, dar a şi înscris. Mai mult decât atât, în ultima partidă, cu Osijek, a fost unul dintre puţinii titulari care au rămas pe teren şi după pauză, lucru care arată că se simte foarte bine din punct de vedere fizic. În condiţiile accidentării lui Coman, el pare un punct fix în echipă, aşteptările fiind mari în ceea ce îl priveşte.

Şi mezinul Dennis Man a fost foarte bun, mai ales în ultimul test al iernii. Fostul arădean a dominat banda dreaptă şi a centrat în unele momente ideal. De la Budescu, puţin absent din joc şi pe alocuri nervos în ultima partidă de pregătire, sunt poate aşteptările cele mai mari. Hat-trick-ul din amicalul precedent, cu Jiangsu Suning (3-1), a confirmat faptul că „Budi” rămâne o opţiune importantă pentru Dică şi că poate face diferenţa în orice moment.

Jocuri bune a făcut şi Mihai Pintilii, omul care a controlat mijlocul terenului şi care a dat în multe momente semnalul pentru un pressing agresiv al roş-albaştrilor.

GAZ METAN MEDIAS – STEAUA (FCSB) LIVE VIDEO ONLINE 2018 DIGI SPORT. LIVE STREAMING TELEKOM GAZ METAN – FCSB: Miza pe Tănase

Florin Tănase este gata să devină golgheterul FCSB. În absenţa lui Gnohere, susepndat pentru primele trei partide din primăvară, Dică îl va prefera pe fostul jucător al Viitorului în avanposturi, în detrimentul lui Alibec.

Deşi Denis a avut, potrivit spuselor lui Becali, o atitudine excelentă în cantonamentele din Turcia şi Spania, staff-ul tehnic al roş-albaştrilor îl va folosi pe Tănase „9” fals. Această găselniţă s-ar putea permanentiza, mai ales dacă va fi ca Gnohere să fie transferat la altă echipă. „Bizonul” are ofertă din China, iar Gigi se gândeşte serios să renunţe la el.

„Am mai spus-o, mă simt bine pe orice post din faţă. Sper să am evoluţii bune, atât atacant, dar şi dacă voi fi folosit în bandă. Important e că sunt soluţii, există un lot foarte puternic”, a spus Florin Tănase, la conferinţa de presă de dinaintea partidei cu Gaz Metan.

În acest moment, „Bizonul” este golgheterul echipei, însă Tănase are încredere că poate avea cifre mult mai bune în următoarele luni.

„Sper să marchez goluri în continuare şi, chiar dacă nu pleacă Gnohere, să îl depăşesc. Bine, asta nu contează, important e ca echipa să înscrie şi totul să fie bine”, a mai spus mijlocaşul ofensiv.

Întrebat pe marginea subiectului, şi Dică şi-a afirmat încă o dată sprijinul pentru Tănase, lăsând de înţeles că acesta va fi titular în ofensivă, la Mediaş.

„Dacă va pleca Gnohere, vom găsi înlocuitor. Avem şi în lot fotbalişti care pot evolua pe acea poziţie. Tănase a jucat acolo în ultimele meciuri, consider că poate fi o soluţie”, a spus Dică.

Tehnicianul a avut în toamnă o relaţie extrem de rece cu Alibec, însă acum se părea că lucrurile au intrat pe făgaşul normal. Totuşi, se pare că vârful nu a fost atât de bun în cele două cantonamente, aşa cum Becali a lăsat să se înţeleagă. În plus, folosirea lui Florin Tănase în atac, ar mai „calma” spiritele în linia de trei din spatele vârfului. Dennis Man, Budescu, Teixeira şi Coman sunt într-o formă excelentă, iar Cristi Tănase, odată ajuns la o formă fizică bună, va fi şi el o soluţie.

Gaz Metan şi FCSB s-au întâlnit de 23 de ori în Liga 1:

  • 4 victorii Gaz Metan
  • 5 remize
  • 14 victorii Steaua

Nicolae Dică începe anul cu o deplasarea destul de grea, deşi Gaz Metan a avut un parcurs foarte slab în acest sezon. Istoria arată însă că FCSB a avut multe probleme la Mediaş, indiferent de forma pe care o tranversaru ardelenii. În ultimele şase meciuri pe care le-a jucat la Mediaş, FCSB s-a impus o singură dată, pe 5 aprilie 2015, când a câştigat cu 2-1.

În rest, Gaz Metan a reuşit să câştige o dată – pe 10 septembrie 2011, scor 3-0, iar celelalte partide s-au terminat la egalitate. În turul acestui sezon, FCSB s-a impus însă cu 4-0. În ultimele cinci întâlniri directe, vicecampioana României a câştigat de trei ori, Gaz Metan a reuşit o victorie şi o dată au terminat la egalitate.

 

LIVE VIDEO GAZ METAN – FCSB. Iarnă destul de liniştită pentru Gigi Becali

Faţă de alte perioade de transferuri, patronul ”roş-albaştrilor” n-a mai ieşit acum prea mult în evidenţă. FCSB i-a luat doar pe Cristi Tănase şi Valerică Găman, ambii liberi de contract. Primul este mai mult un compromis, în timp ce Valerică Găman poate reprezenta un transfer foarte inspirat pentru defensivă. FCSB l-a mai luat în această iarnă şi pe Olimpiu Moruţan, pentru care a plătit 700.000 de euro – plus bonusuri – dar mijlocaşul de 18 ani a fost lăsat să joace până în vară la FCSB.

În schimb, FCSB s-a despărţit de câţiva jucători cu nume, dar care nu erau considerate soluţii pentru primul ”11”: De Amorim (împrumutat la Kayserispor cu opţiune pentru transfer definitiv), Vlad Achim (cedat la FC Botoşani pentru un an şi jumătate), Golofca (a revenit definitiv la FC Botoşani), Pleaşcă (împrumutat la FC Voluntari) şi Daniel Benzar (împrumutat la FC Voluntari).

LIVE VIDEO GAZ METAN – FCSB. Schimbări importante la Mediaş

De partea cealaltă, Gaz Metan a trecut printr-o transformare în această iarnă, după rezultatele foarte slabe din acest sezon. Au plecat nouă jucători şi au venit tot nouă. Dintre toţi, cel mai cunoscut este Valentin Creţu, fundaş dreapta venit de la ACS Poli. Cea mai importantă pierdere este Ovidiu Bic, care a fost cedat la CS U Craiova pentru 200.000 de euro. S-a pus în discuţie chiar şi înlocuirea lui Cristi Pustai, dar până la urmă ”profesorul” a rămas.

Casele de pariuri oferă o cotă destul de bună pentru o victorie a FCSB-ului, 1.55, însă este o confirmare a deplasărilor grele pe care le-a avut la Mediaş. O victorie a Gazului are o cotă de 7.00.

Gaz Metan – FCSB se joacă sâmbătă, de la 20:45, live pe RomaniaTV.net.