Gazonul „UCIGAŞ” din Liga I. O bacterie produce infecţii grave: a făcut deja DOUĂ VICTIME

Gazonul artificial de la Chiajna, care a costat 150.000 euro, a devenit un pericol real pentru integritatea jucătorilor. O bacterie rezistentă la antibiotice, care se află în firele de iarbă sintetică, produce infecţii grave şi a făcut deja două victime.

26 oct. 2015, 09:22
Gazonul „UCIGAŞ” din Liga I. O bacterie produce infecţii grave: a făcut deja DOUĂ VICTIME

Costantin Budescu, vedeta celor de la Astra, a fost victima gazonului din Chiajna. Firele de iarbă sintetică, pe care s-au plătit, cu tot cu montat, în jur de 300.000 de euro, conţin o bacterie extrem de periculoasă. Aceasta dezvoltă infecţii rezistente chiar şi la antibiotice atunci cînd un fotbalist are o rană deschisă, care sângerează, scrie GSP.

Aşa s-a întîmplat cu Budescu, care şi-a julit genunchiul în meciul din etapa a 14-a, cu Concordia, iar virusul l-a afectat imediat şi a creat puroi. Budescu nu s-a putut antrena aproape toată săptămâna şi din acest motiv a fost lăsat rezervă la Târgu Mureş.

„La o căzătură, firele acelea sintetice m-au tăiat pe genunchi, mi-a dat sângele, iar în zilele următoare am făcut infecţie. Acum sunt cât de cât OK”, a declarat Budescu.

Vasile Maftei a păţit-o și el din cauza sinteticului de la Chiajna. Acum un an a avut nevoie chiar de spitalizare după ce genunchiul i s-a umflat foarte tare.

Există informaţii că mai multe cluburi, susţinute şi de AFAN, sindicatul fotbaliştilor, ar urma să semneze un protest către Federaţie şi Ligă prin care să atragă atenţia asupra riscului pe care îl are disputarea unui joc la Chiajna.