Gazonul de pe Arena Naţională va fi schimbat pentru a şasea oară în ultimii doi ani

Gazonul de pe Naţional Arena va fi schimbat, total sau parţial, până la meciul disputat de echipa de fotbal a naţionalei României împotriva reprezentativei Ungariei, meci contând pentru preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

29 iul. 2013, 20:57
Gazonul de pe Arena Naţională va fi schimbat pentru a şasea oară în ultimii doi ani

Sorin Oprescu a declarat luni că nu ştie cu exactitate cât din suprafaţa gazonului va fi schimbată, acest lucru urmând să-l stabilească specialistul. „Ideea este că (jucătorii) vor avea la dispoziţie, pentru meciul cu Ungaria, gazonul pe care dorim să joace şi dorim să şi câştigăm„, a spus Oprescu.

Ultima dată, gazonul a fost peticit înainte de mediul de pe 10 iulie între Steaua şi Petrolul Ploieşti. Preşedintele FRF Mircea Sandu şi presa sportivă susţin că gazonul se ofileşte prea repede pentru că stadionul a fost prost proiectat şi nu este întreţinut aşa cum trebuie.

Meciul România – Ungaria, din preliminariile CM 2014 se va disputa pe data de 6 septembrie, pe Arena Naţională.

În 2013, gazonul Arenei Naţionale a mai fost schimbat înainte de meciul Steaua – Chelsea, din optimile Ligii Europa şi înainte de finala Cupei României. Anterior, suprafaţa de joc mai fusese schimbată de trei ori, în septembrie 2011, aprilie 2012 şi septembrie 2012.