Generalul aflat la comandă în timpul mitingului din 10 august, pensionat de Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului de poliţie Ionela-Antoneta Roman şi trecerea în rezervă a generalului de brigadă cu o stea Marin Gheorghe-Nucu, din Ministerul Afacerilor Interne, informează Administraţia Prezidenţială. Fostul secretar de stat Marin Gheorghe-Nucu era la comanda Ministerului Afacerilor Interne la protestul din 10 august 2018, ministrul de atunci, Carmen Dan, aflându-se în concediu.

13 ian. 2020, 13:14
Generalul aflat la comandă în timpul mitingului din 10 august, pensionat de Klaus Iohannis

Generalul Nucu Marin, care a coordonat acţiunea din Piaţa Victoriei, în 10 august 2018, până la revenirea din concediu a lui Carmen Dan, a fost trecut în rezervă de Klaus Iohannis.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind trecerea în rezervă a generalui de brigadă – cu o stea Marin Gheorghe-Nucu din Ministerul Afacerilor Interne.

De asemenea, Iohannis a semnat un decret privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului de poliţie Roman Ionela-Antoneta din Ministerul Afacerilor Interne.

Nucu Marin, fost secretar de stat în MAI, a coordonat acţiunea din Piaţa Victoriei, în 10 august 2018, până la revenirea din concediu a lui Carmen Dan.

Nucu Marin a fost eliberat din funcţie de către premierul Viorica Dăncilă, în august 2019.