„Președintele României a propus Consiliului și acesta a aprobat eliberarea din funcție a domnului general Marcel Opriș, directorul Serviciului, și a domnului general-maior Ioan Balaure, adjunctul directorului. De asemenea, la propunerea Președintelui Klaus Iohannis, CSAT a aprobat numirea domnului general-maior ing. Ionel-Sorinel Vasilca în funcția de director.

Domnul general-maior ing. Vasilca a absolvit cursurile liceului militar, apoi ale Academiei Tehnice Militare şi şi-a desfășurat întreaga activitate de ofiţer inginer în cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, parcurgând toate etapele evoluției profesionale şi militare. Până în prezent, a ocupat funcția de Adjunct tehnic al directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Ionel-Sorinel Vasilca a fost adjunct tehnic al directorului STS începând din 2005, potrivit CV-ului său publicat pe pagina instituţiei. 

Ionel-Sorinel Vasilca CV

Data nasterii: 08.07.1966;

Locul nasterii: localitatea Savinesti, judetul Neamt;

Starea civila: casatorit, 2 copii;

Studii: Academia Tehnica Militara – Facultatea de Electronica si Informatica, promotia 1990;

Cursuri de pregatire in Germania, Anglia, Suedia, Franta privind echipamentele de telecomunicatii speciale;

Programul E.M.B.A. al Institutului de Afaceri si Administratie Publica ASEBUSS – Kennesaw State
University, promotia 2004;

Colegiul Superior de Securitate Nationala, promotia 2006.

Activitatea profesionala

In Serviciul de Telecomunicatii Speciale

1990-1997 -ofiter tehnic la Directia Radiocomunicatii;

1997- 2001 -sef birou si sef sector la Directia Radiocomunicatii;

2001-2005 -loctiitor al sefului Directiei Radiocomunicatii

Citeşte şi: Marcel Opriş, şeful STS, trecut în rezervă de Iohannis. Anunţul oficial făcut de la Cotroceni

Ionel-Sorinel Vasilca declaraţie de avere

Generalul Ionel-Sorinel Vasilca deţine mai multe terenuri, imobile şi maşini. El are conturi, dar şi datorii la bănci şi câştigă 10.000 de lei pe lună din salariu la STS, potrivit declaraţiei postate pe site-ul instituţiei.

Ionel-Sorinel Vasilca deţine împreună cu soţia şase terenuri: 3 intravilane, 2 agricole şi 1 cu altă destinaţie, în judeţele Prahova (Breaza), Sibiu (Cristian) şi Neamţ (Săvineşti şi Roznov).

El are două apartamente în Bucureşti, o casă de locuit în Săvineşti şi o casă de vacanţă în Sibiu.

Ionel-Sorinel Vasilca are două maşini (Opel Astra, Fiat Brava) şi o rulotă Burnstner.

Conturile lui deschise la mai multe bănci totalizează 20.000 de lei şi 2.000 de dolari, în vreme ce datoriile către bănci însumează 80.000 de euro şi 32.000 de lei.

Ionel-Sorinel Vasilca a câştigat 118.000 lei pe an din salariul de agjunct al directorului STS, adică aproape 10.000 de lei pe lună, în vreme ce salariul soţiei sale, prodecan la Universitatea Tehnică de Construcţii, se situează la jumătate, 60.000 de lei pe an.