GENIU al informaticii la 18 ani: Un elev din Vâlcea a uimit lumea întreagă cu invenţiile sale VIDEO

Un elev din Râmnicu Vâlcea a uimit o lumea întreagă cu invenţiile sale. Ionuţ Alexandru Budişteanu este, la numai 18 ani, un geniu al informaticii. El a creat dispozitive cu ajutorul cărora nevăzătorii pot simţi cu ajutorul limbii, dezastrele naturale sau ambuteiajele din trafic. Iar în viitor speră să inventeze softul care să pornească orice calculator cu puterea minţii, potrivit România TV.

11 mart. 2013, 07:07
GENIU al informaticii la 18 ani: Un elev din Vâlcea a uimit lumea întreagă cu invenţiile sale VIDEO

La doar 18 ani, Ionuţ Alexandru Budişteanu a câştigat sute de premii şi diplome naţionale şi internaţionale. Ideile sale sunt revoluţionare în domeniul ştiinţei şi informaticii. În prezent, băiatul lucrează la prototipul unei maşini care să poată fi condusă de persoanele cu handicap fizic sau de vedere. Tânărul a investit 4.000 de euro în laboratorul în care munceşte şi 14 ore pe zi.

Citeşte şi DEZMĂŢ în clasă, la Timişoara. Un elev dansează în chiloţi pe melodia Harlem Shake VIDEO

„Se setează destinaţia, după aceea maşina merge singură la destinaţia B, trebuie să recunoască automat semnele de circulaţie şi liniile de marcaj. Laboratorul pe care mi l-am făcut a fost creat cu banii câştigaţi de la celalalte concursuri când am luat premiile şi întotdeauna am încercat să investersc banii”, a declarat Ionuţ Budişteanu pentru România TV.

Citeşte şi Un elev ÎNCUIAT ÎN VESTIAR de un pedagog a sunat la 112 pentru a fi scos de acolo

Profesorii spun că Ionuţ este într-adevăr un elev model, care impreionează prin politeţe şi modestie.

Maşina autonomă, inventată de tânăr, va fi prezentată la cel mai mare concurs de informatică din lume, găzduit de SUA, la care participă peste 1.600 de studenţi şi profesori universitari, băiatul fiind singurul elev din concurs. La 16 ani, cercetătorii americani l-au acceptat în Asociaţia Informaticienilor şi i-au oferit o bursă de 40.000 de dolari pentru a studia în SUA.

Citeşte şi ROMÂNII AU TALENT. Un inventator vrea să devină „Regele ţării” şi spune că „nu eşti sexy, nu exişti”