GENOCID în Siria: 1.300 de persoane, inclusiv copii, au fost ucise GALERIE FOTO

Atacurile cu arme chimice au făcut peste o mie de morţi în Siria, printre aceştia numărându-se şi femei, şi copii, potrivit informaţiilor opoziţiei siriene şi ale unor reprezentanţi ai ONU.

21 aug. 2013, 21:12

Cel mai recent atac s-a produs exact când o echipă de experţi a ONU a venit în Siria pentru a investiga folosirea armelor chimice în conflictul declanşat în martie 2011, care a făcut peste 100.000 de morţi.

Cifrele privind victimele acestor atacuri sunt diferite în funcţie de sursele care le comunică, cea mai mică fiind 650 de victime, în atacul de miercuri, de la periferia Damascului, iar cea mai mare, de 1.300.

Autorităţile au dezminţit aceste afirmaţii pe care le-au calificat ca fiind „nefondate”.

Miercuri, tabloidul Daily Mail a publicat o serie de fotografii care înfăţişau victime ale atacului cu arme chimice de la Damasc, la periferiie Ain Tarma, Zamalka şi Jobar, avansând cifra de 1.300 de morţi.

Printre victimele care zăceau înfăşurate în cearşafuri albe erau mai mulţi copii, precum şi femei. Atacul de miercuri, cu gaze toxice, a fost, fără îndoială, cel mai distrugător de la izbucnirea conflictului în Siria şi până acum.