Geoană: Câte crize "Colectiv" sau "Hexi Pharma" ne mai trebuie ca să ne dăm seama că România nu funcţionează?

Publicat: Miercuri, 25 Mai 2016 21:26 // Actualizat: Miercuri, 25 Mai 2016 21:26 // Sursa: romaniatv.net

Președintele Partidului Social Românesc (PSRO), Mircea Geoană, a declarat, miercuri, că România se află în criză iar "situațiile emoționale și nefericite" precum cazurile "Colectiv" și "Hexi Pharma" dovedesc acest lucru.

Foto: jurnalistii.ro

"Avem sisteme de sănătate, educație și infrastructură de care aflăm cât de gravă este criza lor atunci când apare o situație emoțională și nefericită cum a fost cazul 'Colectiv' sau 'Hexi Pharma'. Câte crize ne mai trebuie ca să ne dăm seama că România nu funcționează? Cât de multe cazuri de corupție politică trebuie să mai vedem în piața publică pentru a ne da seama că între corupția publică și sărăcia unei națiuni există o legătură cauzală? O țară cu o elită politică coruptă este condamnată la sărăcie și subdezvoltare. O țară cu o clasă politică coruptă are o administrație publică neperformantă și este incapabilă să producă politici de dezvoltare", a declarat Mircea Geoană, potrivit Agerpres.

El a criticat, totodată, modul de alocare a fondurilor către primării direct prin ordin de ministru.

"Ministerul Dezvoltării s-a transformat în era Udrea și în era Dragnea în ministerul sifonării banului public, potrivit raportului Curții de Conturi. În România europeană și așa-zis transparentă, și actualul guvern nu a făcut nimic să schimbe acest lucru, tot ce înseamnă alocări către primării, se fac prin ordinul de ministru, nu se publică în Monitorul Oficial. Ele sunt total la adăpost de ochiul public. Trebuie să spună Curtea de Conturi că acolo este o mașinărie de mituire electorală? Marea transhumanță a primarilor, 400-500 de primari au plecat înainte de prezidențiale pentru banii promiși de la ministerul sifonării banului public", a spus Mircea Geoană.

Președintele PSRO a fost prezent la Piatra Neamț pentru a se întâlni cu activul de partid și a transmite un mesaj de susținere pentru candidații partidului la alegerile locale.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
corupţie hexi pharma incendiu colectiv Mircea Geoană politicieni corupţi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 mai 21:48
...află în criză iar "situațiile emoționale și nefericite" precum cazurile "Colectiv" și "Hexi Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
25 mai 21:46
... Președintele Partidului Social Românesc (PSRO), Mircea Geoană, a declarat, miercuri,...
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H