Geoană cere revizuirea Constituţiei: E prea veche pentru nevoile societăţii româneşti

Preşedintele Partidului Social Românesc, senatorul Mircea Geoană, a afirmat vineri, la Piteşti, că discuţiile pe marginea revizuirii Constituţiei ar trebui reluate. Potrivit liderului PSRO, legea fundamentală este, din anumite puncte de vedere, prea veche pentru nevoile societăţii româneşti.

21 aug. 2015, 18:57
Geoană cere revizuirea Constituţiei: E prea veche pentru nevoile societăţii româneşti

 „Eu unul cred că va trebui să reluăm discuţia cu privire la Constituţie, fără să ne atingem de lucrurile fundamentale. Dar sunt foarte multe lucruri în Constituţie, cum este de exemplu dreptul garantat la învăţământ gratuit în România. Este o realitate în România învăţământul gratuit? (…)

Vorbim de sistem public de sănătate în România, avem cumva astăzi vreo urmă de decenţă faţă de pacient şi faţă de cei care ar trebui să-i îngrijească? Sunt drepturi de nouă generaţie în Constituţie care azi lipsesc, dreptul la mediu, dreptul la libertate individuală în faţa lui Big Brother, astea sunt chestii pe care nu le avem în Constituţia veche.

Este prea veche Constituţia pentru nevoile societăţii de astăzi„, a declarat Geoană.

Citeşte şi: Mircea Geoană şi soţia lui, imagini de pe litoralul Mării Negre VIDEO

În opinia liderului PSRO, printre priorităţile clasei politice româneşti ar mai trebui să se afle găsirea unui sens naţional comun pentru următoarele decenii, recâştigarea pârghiilor economice pierdute în ultimii ani, redarea încrederii cetăţenilor în propria ţară şi în propriul proiect naţional, scrie ştiripesurse.ro

Mircea Geoană s-a aflat vineri la Piteşti pentru a participa la lansarea organizaţiei judeţene din Argeş a PSRO.