Geoană, despre Turcescu: E de Cartea Recordurilor ca un ofiţer acoperit să modereze o dezbatere prezidenţială

Fostul candidat PSD la alegerile prezidenţiale Mircea Geoană a declarat, luni, că este un lucru inedit, de Cartea Recordurilor, ca un ofiţer acoperit, cum a fost Robert Turcescu, să modereze o dezbatere prezidenţială, şi acuză o "operaţiune deliberată", dincolo de limita democraţiei, de influenţare a alegerilor, însă precizează că nu vrea să "speculeze" cine şi de ce a comandat-o. Deputatul PMP Robert Turcescu a răspuns că avansarea sa în grad ca ofiţer acoperit a avut loc după dezbaterea din 2009.

29 mai 2017, 07:55
Geoană, despre Turcescu: E de Cartea Recordurilor ca un ofiţer acoperit să modereze o dezbatere prezidenţială

„Privind acum în retrospectivă (…) lumina pe care o revarsă abundenţa de dezvăluiri asupra acelui moment ne face să ne uităm cu ochi proaspeţi la acel moment. Cred că suntem în Cartea Recordurilor, în care un ofiţer acoperit moderează o dezbatere prezidenţială. În sine, este o operaţiune excepţională. Nu ştiu dacă există undeva în lumea democratică cât de cât autentică o situaţie în care un ofiţer acoperit să modereze. Cum un ofiţer acoperit a ajuns în situaţia respectivă, asta este iarăşi o întrebare interesantă”, a spus Geaoană.

El a afirmat că, dacă ar fi ştiut că Turcescu este ofiţer acoperit, nu ar fi acceptat invitaţia de dezbatere.

Geoană a mai spus că a existat un „mod de operare” în 2009, intuind către influenţarea alegerilor.

„Situaţia este absolut inedită şi într-un fel de arată încă o dată un mod de operare şi acesta este de fapt ce deranjează mai mult decât elementul personal, cu ce metode câştigă cineva alegeri. (…) Este un lucru care, privind acum în retrospectivă, este absolut inacceptabil şi cred că este o operaţiune pe care cei care eventual, repet, condiţionez şi contextualizez declaraţiile mele, dacă au avut cumva în vedere să pună un acoperit să modereze o dezbatere prezidenţială este extrem, extrem de grav”, a spus Geoană, potrivit News.ro.

Fostul social-democrat a fost întrebat de către deputatul ALDE Steluţa Cătăniciu despre acest „mod de operare” despre care a tot vorbit, Geoană explicând că au fost depăşite limitele democraţiei prin multe incidente.

„Sunt piese disparate dintr-un puzzle, dintr-un tablou. (…) Este evident, este o operaţiune deliberată, determinată, de folosire a unor instrumente, care din punctul meu de vedere depăşesc limita democraţiei”, a spus el.

Geoană a subliniat însă că nu poate afirma dacă cineva, „dintr-o structură”, a determinat aceste acţiuni, fiind „o speculaţie”.

„Semne de întrebare în mod clar există”, a adăugat el.

Deputatul Robert Turcescu a răspuns că el a devenit ofiţer acoperit după dezbaterea din 2009.

„Pentru liniştea doamnei Cătăniciu. Celebra listă cu avansările făcute la secret de domnul Gabriel Oprea şi răspunsul MApN arată că avansarea mea în grad, sub acoperirea domnului Oprea, s-a întâmplat la mult timp după dezbaterea prezidenţială din 2009”, a spus fostul moderator al dezbaterii.

De asemenea, Turcescu a scris pe pagina sa că l-a salvat pe Geoană de Băsescu. „Imi aduc aminte, dupa cum se vede si din inregistrarea acelei dezbateri din 2009, cum mi-am pierdut impartialitatea incercind sa-l salvez cit de cit pe… Geoana din coltii lui Traian Basescu atunci cind l-a intrebat despre vizita la Vintu! De altfel, Traian Basescu mi-a si reprosat in citeva rinduri, de-a lungul anilor, ca l-am intrerupt brutal in acel moment, cind tragea cu tunul in Geoana. Am facut-o pentru ca mi-era mila cind vedeam cum transpirase Geoana si cum daduse in bilbiiala, mi-a fost frica sa nu lesine acolo si sa se intrerupa dezbaterea…”, a scris pe Facebook.


loading...