Geoană: Marian Vanghelie trebuie să-şi tempereze stilul haiducesc de a face politică

Fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, a apreciat, într-o declaraţie pentru "Gândul", că Marian Vanghelie ar trebui să-şi tempereze "stilul haiducesc" şi să renunţe la ideea de a scoate militanţii PSD în stradă împotriva conducerii actuale. Pe de altă parte, Geoană a precizat că proiectul său politic are trăsături în comun cu cel al Vanghelie, cei doi discutând pe marginea acestora.

21 ian. 2015, 21:00
Geoană: Marian Vanghelie trebuie să-şi tempereze stilul haiducesc de a face politică

„Fiecare dintre oamenii politici cu vechime şi Vanghelie, şi eu şi alţi oameni din politică trebuie să înţelegem cu toţii, pornind de la cei din vîrf până la cei mai de jos, că modul vechi de a face politică nu mai e de actualitate şi că indiferent de patima, de talentul şi resursele pe care le punem cînd există nevoia unui cod de conduită (…) Şi cred că Vanghelie ştie că stilul ăsta mai haiducesc trebuie temperat„, a declarat Mircea Geoană.

Acesta a relatat că a stat de vorbă cu mulţi colegi din PSD furioşi împotriva conducerii actuale a partidului şi dispuşi să treacă la măsuri mai radicale. „PSD nu este Bastilia. Marian Vanghelie propunea ieri să vină mii de oameni la partid. Este o idee greşită. Eu le spun că într-un congres democratic se dă bătălia„, a spus Geoană amintind că maniera mai discretă de comunicare a lui Klaus Iohannis i-a adus victoria în alegerile prezidenţiale.

Geoană susţine că nu se poate vorbi de un parteneriat între el şi Vanghelie, însă a spus că ar putea colabora cu el într-o viitoare conducere a partidului. „Eu am proiectul politic Mircea Geoană, Marian Vanghelie îl are pe al său. Unde există o convergenţă, evident că avem o conversaţie. Unde sunt idei care apar mai mult sau mai puţin spontan, este resposanbilitatea respectivului coleg. Nu sunt chestiuni coordonate. Nu cred că varianta unui limbaj mai colorat, dar violent din punct de vedere public este cea mai bună soluţie (…) Din punct de vedere organizatoric, Vanghelie este mai bun decât Liviu Dragnea, fără nici o îndoială. Acum însă nu există nici o formă de construcţie politică în care să avem vreun rol repartizat în vreun fel„, a declarat Mircea Geoană.