Geoană: Modificarea Constituţiei rămâne un obiectiv major, indiferent de jocurile politice ale lui Băsescu

Modificarea Constituţiei rămâne un obiectiv major asumat de USL, indiferent de jocurile politice ale lui Traian Băsescu, susţine senatorul PSD, Mircea Geoană, punctând că ''nemodificarea'' Legii fundamentale în timp pentru prezidenţiale va produce efecte.

15 dec. 2013, 12:56
Geoană: Modificarea Constituţiei rămâne un obiectiv major, indiferent de jocurile politice ale lui Băsescu

„Modificarea Constituţiei este un obiectiv major asumat de USL, care trebuie operaţionalizat, în primul rând, prin finalizarea activităţii Comisiei de revizuire. Nu este o surpriză pentru nimeni faptul că Traian Băsescu foloseşte Constituţia pentru jocuri politice conflictuale şi ieftine. Atitudinea sa pe tema referendumului demonstrează că Traian Băsescu se raportează la Constituţie într-un orizont îngust, al atribuţiilor preşedintelui. Însă, Constituţia conţine mult mai mai multe prevederi decât acelea de care este interesat Traian Băsescu”, subliniază Geoană.

El spune că este important ca nimeni din USL să nu lase impresia, voluntar sau involuntar, unei complicităţi la blocajele lui Traian Băsescu.

„Tocmai de aceea, Comisia de revizuire a Constituţiei trebuie să se apuce de muncă şi să finalizeze treaba neterminată în cel mai scurt timp. Modificarea Constituţiei nu are legătură doar cu atribuţiile viitorului preşedinte. Are legătură, mai ales, cu drepturi extinse pentru cetăţenii acestei ţări. Prin urmare, trebuie să ne raportăm la modificarea legii fundamentale în ansamblul ei şi să ne respectăm promisiunile făcute alegătorilor. Mai mult, fără îndoială, nemodificarea Constituţiei în timp pentru prezidenţiale va produce efecte. Indiferent dacă USL îşi va păstra sau modifica actuala strategie pentru prezidenţiale, dacă PSD îşi va desemna sau nu propriul candidat, un lucru este cert: nici unul dintre cei asociaţi direct sau indirect cu actualul preşedinte nu au vreo şansă să ajungă la Cotroceni”, a mai precizat senatorul PSD.