George Buhnici, dezvăluiri neașteptate la un an de la scandalul vergeturilor. Jurnalistul spune că a avut parte de câteva luni grele: „A fost un moment de prostie pură. Prima lună n-am ieșit din casă”

George Buhnici a vorbit pentru prima dată despre scandalul pe care l-a provoat în urmă cu un an, după mai multe declarații nepotrivite și greșite.

23 sept. 2023, 16:57
George Buhnici, dezvăluiri neașteptate la un an de la scandalul vergeturilor. Jurnalistul spune că a avut parte de câteva luni grele: „A fost un moment de prostie pură. Prima lună n-am ieșit din casă”
George Buhnici, despre scandalul provocat în urmă cu un an

George Buhnici a vorbit, la un an de la incident, despre scandalul pe care l-a provocat, după ce a declarat la televizor că fetele tinere nu ar trebui să se mai afișeze cu celulită pe plajă. La acea vreme, internauții, dar nu numai, l-au criticat pe jurnalist pentru declarațiile făcute. Acesta spune acum că nu a știut deloc cum să gestioneze situația la momentul potrivit.

Invitat în podcastul lui Mihai Morar, George Buhnici a vorbit despre cum s-a simțit la acea vreme, dar și cum a gestionat valul de critici primite. Timp de o lună a refuzat să mai iasă din casă.

„Pentru mine a fost șocul atât de mare că începuse, tot creștea și nu se mai termina. S-a vorbit mult mai puțin despre alte chestii din țara asta. Prima dată am zis că este vreo conspirație, pentru că sunt român. Nu mai poți să gestionezi situația, pentru că, creierul tău este îmbibat, în momentul acela de atât de mult stres, încât nu ai cum să gândești logic și te întorci la metodă: cenușă în cap, imediat și nu are niciun rost să explici.

Asta a fost greșeala mea, că am încercat să mă justific, fără să înțeleg un lucru foarte simplu: dacă oamenii au un anumit interes pentru persoana mea, niște așteptări, niște aprecieri, când cuvintele alea nu se pupă cu personajul, nu are niciun rost să încerci să explici. Tot ce am făcut în prima parte a fost foarte greșit. Recunosc că a fost un moment de prostie pură. Ce pot să mai fac acum? Să imigrez, să mă retrag, să fac niște chestii definitive?”, a spus George Buhnici.

Citește și: Ce tupeu! George Buhnici, cel mai detestat vlogger din România, revine și ceartă pe toată lumea: „Unde ar trebui să se încheie acest episod, ce ar trebui să pățesc? Dreptul la libera exprimare face parte din democrația noastră”

Jurnalistul recunoaște că, în ciuda experienței sale, nu a știut cum să gestioneze situația. După spusele sale, nici nu se mai putea uita la televizor.

Prima lună n-am ieșit din casă, am ieșit foarte puțin. D-aia am și răspuns atunci greu. Eu efectiv nu mai puteam să mă uit la televizor, nu mai știam ce să fac. Cu toată experiența, nu am știut ce să fac.

A pornit așa, ca o avalanșă, toate lucrurile veneau din toate părțile și eu nu știam ce să fac într-un astfel de moment. Am început să-mi creez justificări, să mă gândesc, să investighez, să mă uit, cred că în mintea mea era un cocktail de habar n-am ce. A fost greșeala mea. Acela a fost momentul meu de prostie pură”, a mai spus acesta.

Buhnici a mărturisit, printre altele, că îi pare rău că soția lui, Lorena, a avur de suferit de pe urma acestei situații: „el mai mare regret al meu este că a trebuit să sufere pentru prostia mea Lorena”.

Citește și: Video! Gata, e ca și cum nu s-a întâmplat nimic! George Buhnici a revenit pe Youtube mai vesel ca niciodată! “Iarba e verde, mașina e încărcată, viața e bună!”

Totodată, George Buhnici a dezvăluit că Lorena a fost cea care l-a ajutat cel mai mult în această perioadă de după scandal.

„Cred că nu eram așa cum mă vezi astăzi, dacă nu exista Lorena. M-a ținut încrederea în oameni, în partea aia bună a oamenilor care a tăcută, binele ăla tăcut. Te încarcă nu doar cu emoție pozitivă, dar și cu responsabilitate, pentru că îți dai seama că totuși fac parte din tribul ăsta. Nu pot să renunț acum. N-a zis nimeni că e ușor, dar fac asta de foarte multă vreme și încă mai am lucruri de spus și nu pot să renunț acum. Astea sunt cele mai importante două lucruri care mă țin. Eu am crescut cu Legendele Olimpului. Mă, binele învinge.

Dacă mă ard încă o dată și intru iar în burn-out ca în 2019, cum mai ajung eu la 100 de ani? Nu sunt nici măcar la jumătatea călătoriei, adică trebuie să pot trăi cu mine și peste încă trei „cancel culture’, dacă e nevoie, și peste încă două runde de succes”, a mai spus George Buhnici.

Scandalul în care a fost implicat a avut un impact negativ și asupra câștigurilor sale. Întrebat cât la sută din parteneriatele pe care le avea în vara anului trecut mai are în prezent, acesta a răspuns: „Mai puțin de un sfert. (…) Și să fii dat deoparte de oameni alături de care ai stat multă vreme este greu de îndurat. Cu toții tânjim după conexiune umană. N-am avut niciodată bani puși deoparte. La un moment dat, mi-am dat seama că dacă nu opresc șantierul, spre exemplu, noi dăm faliment”.