George Clooney acuză tabloidul Daily Mail că a pus în pericol viaţa logodnicei sale. Cum s-a întâmplat asta

Actorul George Clooney a criticat tabloidul Daily Mail, afirmând că jurnaliştii britanici au publicat informaţii false despre logodnica sa, avocata Amal Alamuddin, care au pus în pericol atât viaţa ei, cât şi pe aceea a familiei sale.

09 iul. 2014, 12:11

Daily Mail a afirmat că mama lui Amal Alamuddin, Baria, se opune căsătoriei acesteia cu George Clooney, din motive religioase. Tabloidul britanic susţinea că informaţia i-a parvenit de la membri ai celor două familii, însă nu a citat numele acestora, potrivit Mediafax.

Într-un editorial publicat în cotidianul USA Today, George Clooney a declarat: „Vreau să vorbesc despre iresponsabilitatea articolului apărut în numărul de luni al tabloidului Daily Mail. Eu răspund foarte rar articolelor din tabloide şi o fac doar atunci când, alături de mine, ele vizează şi alte persoane, iar siguranţa lor este periclitată. Daily Mail a publicat o ştire complet falsă, afirmând că mama logodnicei mele se opune căsătoriei noastre din motive religioase. Acel articol pretinde că mama lui Amal a declarat faţă de «jumătate din populaţia Beirutului» că ea se opune căsătoriei. În acelaşi articol s-au făcut glume pe seama tradiţiilor din religia Druze care se încheie cu moartea miresei. Permiteţi-mi să repet: moartea miresei”.

CITEŞTE ŞI Un român beat a intrat în casa lui George Clooney din Italia: „Este ziua mea, m-am gândit să intru aici”

George Clooney a ţinut cu această ocazie să facă anumite precizări faţă de informaţiile publicate pe site-ul tabloidului Daily Mail: „Nimic din această poveste nu este adevărat. Mama lui Amal nu este membră a sectei Druze. Nu a mai fost în Beirut de când a început relaţia mea cu Amal, iar ea nu se opune căsătoriei noastre. Iresponsabilitatea, în aceste zile şi în aceste vremuri tulburi, de a exploata diferenţele religioase acolo unde ele nu există reprezintă cel puţin un act de neglijenţă şi cel mai probabil un act periculos”.

„Avem membri ai familiilor noastre care trăiesc peste tot în lume, iar ideea de a inflama oricare dintre acele părţi ale lumii cu unicul scop de a vinde un ziar ar trebui să fie penalizată”, a adăugat acesta.

„Atunci când îmi pun familia şi prietenii în calea răului, ei (jurnaliştii de la Daily Mail, n.r.) au mers mult mai departe de cancanurile amuzante de tabloid şi au păşit în zona incitării la violenţă. Probabil sunt tare mândri de asta”, a scris actorul în încheierea editorialului său.

Versiunea acelui articol apărut pe Mail Online este diferită de versiunea tipărită în ziarul Daily Mail de luni, fiind modificată la şase ore după ce a fost publicată prima dată pe site-ul tabloidului. Cu toate acestea, ştirea modificată afirmă în continuare faptul că Baria „nu este impresionată” de George Clooney şi că „îşi doreşte ca fiica ei să se căsătorească în interiorul acestei secte religioase libaneze cu convingeri foarte stricte, potrivit unor prieteni de familie”.

Ulterior, articolul a fost retras de pe Mail Online.