George Copos află în scurt timp dacă va fi eliberat. Decizia judecătorilor este definitivă

Judecătorii au analizat contestaţia lui George Copos împotriva deciziei de a-l menţine după gratii. Audierile s-au încheiat, iar magistraţii sunt aşteptaţi să se pronunţe asupra acestei cereri în cursul zilei de marţi. Decizia instanţei va fi definitivă.

07 apr. 2015, 07:47
George Copos află în scurt timp dacă va fi eliberat. Decizia judecătorilor este definitivă

George Copos s-a prezentat marţi dimineaţă în faţa magistraţilor, încercând să-i convingă că închisoarea l-a schimbat şi merită să fie eliberat. Iniţial, judecătorii i-au reproşat faptul că a dat dovadă de exces de zel şi că practic a câştigat 210 zile doar din muncă.

În apărarea sa, George Copos le-a declarat magistraţilor că este unul dintre puţinii condamnaţi care a achitat integral prejudiciul cauzat. După încheierea audierilor instanţa a rămas în pronunţare. Verdictul magistraţilor în cazul lui George Copos va fi definitiv.

Avocatul lui George Copos povestea că după ce acesta termina munca la atelierul de tâmplărie se retrăgea în camera lui şi scria. De altfel, George Copos a publicat cinci cărţi pe perioada detenţiei şi pentru fiecare dintre ele a câştigat 50 de zile libere. Copos a participat la toate activităţile desfăşurate în penitenciar şi tocmai din aceste motive magistraţii de la Judecătoria Sectorului 5 nu au fost convinşi că George Copos s-a reeducat, ei concluzionând că omul de afaceri a încercat să facă tot posibilul pentru a ieşi mai repede din închisoare.

Citeşte şi Motivul ŞOCANT pentru George Copos nu a fost ELIBERAT

Potrivit România TV, George Copos este susţinut marţi în sala de judecată de Dinu Gheorghe, fostul său director de pe vremea când era patron la Rapid, dar şi de soţia sa, vizibil emoţionată când George Copos a intrat în sala de judecată. Ea a stat în ultima bancă şi nu a luat legătura cu George Copos. Decizia magistraţilor este definitivă şi dacă va fi admisă contestaţia el va fi eliberat chiar de marţi.