George Maior: "24 Ianuarie 1859 a fost primul pas către o Românie modernă şi unită, demnă şi recunoscută în lume"

Publicat: Duminică, 24 Ianuarie 2016 16:14 // Actualizat: Luni, 25 Ianuarie 2016 16:14 // Sursa: romaniatv.net

Ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, a transmis românilor din SUA un mesaj ocazia sărbătoririi a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române, precizând că momentul 24 Ianuarie 1859 a fost "primul pas către o Românie modernă, către o națiune unită, demnă și recunoscută în lume".

"Este pentru toți românii o zi de sărbătoare. Anul acesta aniversăm 157 de ani de la Unirea Principatelor Române, moment important în procesul de afirmare a națiunii române, primul pas către o Românie modernă, către o națiune unită, demnă și recunoscută în lume. Este o zi care ne reamintește de un eveniment istoric cu o remarcabilă forță spirituală, atât pentru românii din țară, cât și pentru comunitățile din afara granițelor, o zi în care devenim conștienți că forța unui popor stă în solidaritatea și în determinarea sa", afirmă ambasadorul Maior, în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Maior reamineşte de îniantaşii noştri, care nu trebuie uitaţi, fiind datoria noastră de a le urma aspirațiile care i-au motivat să ducă la îndeplinire înaltul țel de a lupta pentru o Românie puternică, dezvoltată și modernă.

"Deși departe fizic de țară, dar niciodată departe sufletește, românii americani au contribuit neîncetat la dezvoltarea României, la asumarea valorilor democratice și la păstrarea identității naționale, prin promovarea valorilor, a tradițiilor moștenite de la înaintașii noștri și a culturii românești. Dumitru C. Bratianu spunea că 'unirea este singura temelie statornică a edificiului viitorului nostru; fără dânsa, ce se va clădi va fi clădit pe nisip'. Pornind de la aceste cuvinte, îndemnul meu către toți românii din SUA este de a fi uniți, acesta fiind unicul mod prin care putem contribui la păstrarea bogăției culturale și a identității naționale", mai spune Maior.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
24 Ianuarie 1859 George Maior
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8746
RON
20 Oct
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H