Fostul şef SRI, George Maior, a primit titlul Doctor Honoris Causa al Universităţii Andrei Şaguna

George Maior, decorat cu cea mai înaltă distincţie academică. Fostul şef al SRI şi noua propunere de ambasador în Statele Unite ale Americii a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Andrei Şaguna din Constanţa. În plus, a fost invitatul special al universităţii la festivitatea de final de an şi a susţinut cursul de încheiere a studiilor.

16 mai 2015, 15:13
Fostul şef SRI, George Maior, a primit titlul Doctor Honoris Causa al Universităţii Andrei Şaguna

„Întotdeauna le spun studenţilor mei şi din nou, îmi face plăcere să fiu în mijlocul vostru că triada care defineşte evoluţia şi identitatea profesională într-o asemenea carieră porneşte de la informaţie, ajunge la cunoaştere pentru ca la sfârşit să ajungă la înţelepciune„, a declarat George Maior.

Citeşte şi: George Maior: Am avut o discuţie cu Elena Udrea despre pozele de la Paris. Nu SRI a făcut fotografiile

Propus ca ambasador în Statele Unite, Maior a vorbit şi despre parteneriatul cu America.

„Vreau să vă spun că voi fi alături de aceasta promoţie în diversele mele calităţi şi că voi încerca într-adevăr să dezvolt şi această componentă de schimburi educaţionale dintre zona universitară americană şi zona românească pentru că, în cadrul parteneriatului strategic privilegiat pe care îl avem cu SUA, partea de educare-cercetare-ştiinţă ocupă un loc foarte important şi nu întotdeauna a fost abordată calitativ aşa cum mi-aş fi dorit şi intelectual (…)

În continuarea definirii mandatului efectiv pentru Washington voi continua să discut în primul rand cu preşedintele ţării pe obiectivele mari pe care le avem în acest context„, a mai precizat fostul şef al SRI.

Maior le-a vorbit studenţilor şi despre contextul tot mai tensionat de la graniţa României.

„Cred ca România are o responsabilitate mare în a atrage atenţia atât Uniunii Europene cât şi NATO în a defini o agendă diplomatică şi o agendă de securitate care să trateze aceste probleme şi să ne protejeze ca teritoriu naţional, dar şi pe aliaţii noştri”, a adăugat George Maior.

Citeşte şi: George Maior: Acţiunile spionilor ruşi s-au intensificat în România şi în alte state europene

George Maior urmează să primească avizul pentru a deveni ambasador al Statelor Unite săptămâna viitoare, după ce va fi audiat în Parlament.