George Maior, fostul şef al SRI, şi-a lansat cartea „Incertitudine” VIDEO

Liderii politici din România trebuie să se pregătească pentru decizii dificile într-o lume tot mai greu de înţeles. Este una dintre concluziile cărţii "Incertitudine - Gândire strategică şi relaţii internaţionale în secolul XXI", scrisă de către profesorul George Maior, fostul director al SRI, potrivit România TV. Lucrarea tocmai s-a lansat şi în Republica Moldova, stat prins între două blocuri de putere care sunt, din nou, în conflict.

21 mart. 2015, 16:59
George Maior, fostul şef al SRI, şi-a lansat cartea „Incertitudine” VIDEO

La 70 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, bombele şi gloanţele lovesc, din nou, în Europa. Şi asta la doar câteva sute de kilometri de România. În faţa unei situaţii atât de periculoase, singura pavăză este, în acest moment, sistemul de alianţe în care a intrat ţara noastră în ultimii ani.

Cu toate aceste alianţe, noile provocări de securitate fac ca incertitudinea să devină realitatea de zi cu zi. Un avertisment pentru Republica Moldova, ţară în care a fost lansată cartea. Statul de peste Prut se află într-o zonă gri, în care nu există nicio garanţie de securitate, iar cartea lui George Maior îi poate ajuta pe liderii de la Chişinău în luarea deciziilor.

Este o carte despre viitor, în sensul că încearcă să ne convingă de un lucru: cunoaşterea gândirea în viitor trebuie să se schimbe radical. Trebuie să schimbăm toate datele teoriei cunoaşterii pe care astăzi le ştim„, a precizat Vasile Dâncu despre cartea lansată de George Maior.

Autorul cărţii arată că, în prezent, puterea nu mai este disputată doar de state, ci şi de companii multinaţionale, grupări teroriste sau mafiote trannsaţionale.

George Maior a fost directorul SRI din 2006 şi până la începutul acestui an. După părăsirea funcţiei, el a fost felicitat chiar de şeful CIA.

Citeşte şi: GEORGE MAIOR, prima declaraţie după demisia de la SRI. MESAJUL pentru Eduard Hellvig