George Maior, numit Doctor Honoris Causa al Universităţii din Timişoara

Emoţii pentru şeful Serviciului Român de Informaţii. George Maior a primit astăzi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara.

03 oct. 2014, 15:42
George Maior, numit Doctor Honoris Causa al Universităţii din Timişoara

Directorul Serviciului Român de Informaţii a recunoscut că nu a avut asemenea emoţii nici pe 11 septembrie 2001, când se afla în sediul NATO.

„Am asemenea emoţii din multiple motive. În primul rând, faptul că mă aflu în acest centru de excelenţă în faţa unor oameni deosebiţi din punct de vedere cultural, intelectual care slujesc această naţiune prin faptul că produc cunoaştere (…) A mă ridica la un asemenea nivel este pentru mine o mare provocare”, a declarat George Maior

Şeful SRI a primit această distincţie pentru contribuţiilor majore, atât la nivel naţional cât şi internaţional, în menţinerea securităţii naţionale. „Acest premiu poate fi la fel de bine dedicat multor oameni cu care am lucrat: tineri diplomaţi care au lucrat în anonimat pentru a duce ţara în UE, în Alianţa Nord-Atlantică de care probabil nu se va auzi niciodată, tineri militari care s-au sacrificat pe fronturi îndepărtate, ofiţeri de informaţii care oricum prin natura lor lucrează în anonimat”, a spus directorul SRI.

La ceremonie au fost prezenţi, printre alţii, Remus Pricopie, Mihnea Costoiu, Gabriel Oprea, Valeriu Zgonea.
Directorul SRI este şi doctor în drept internaţional, lucrarea cu care a obţinut titlul fiind nominalizată pentru Premiul UNESCO Most.