GEORGE MAIOR, SRI: „Personal sunt pentru exploatarea gazelor de şist”

Directorul SRI, George Maior, a declarat luni că este în favoarea continuării proiectului privind exploatarea gazelor de şist, adăugând că în acest caz au existat influenţe externe foarte pregnante pe care statul român încearcă să le contracareze.

28 iul. 2014, 10:16
GEORGE MAIOR, SRI: „Personal sunt pentru exploatarea gazelor de şist”

‘Este vorba de o îngrijorare a unui segment al populaţiei, manifestare firească, din zona ecologistă, care îşi pune întrebări, care doreşte răspunsuri care trebuie date mai bine de la stat, ceea ce nu se întâmplă totdeauna, acesta generează o dezbatere care e fertilă până la urmă pentru noi toţi. Există fără îndoială şi influenţe externe mult mai pregnante, de exemplu ele s-au manifestat în Bulgaria unde compania Chevron a şi părăsit ideea de a continua cu explorările în acest stat, există ramificaţii şi la noi, mai mult sau mai puţin subtile, cunoaştem această parte mai perversă, mai nocivă, a unor acţiuni de influenţă externă, încercăm să o contracarăm.

George Maior, SRI: „Cresc riscurile la adresa securităţii României după doborârea avionului în Ucraina”

Eu, personal, nu sunt fan al gazelor de şist, dar nici nu pot să închid ochii când există potenţial pe această dimensiune nouă, globală, pe teritoriul României, să închidem ochii, să nu discutăm, să nu încercăm să aflăm ce avem în subsol şi să luăm, atunci când e momentul, decizia optimă din punct de vedere economic, ecologic, strategic pentru statul român dacă să continuăm sau nu. Eu aş fi în favoarea continuării şi să încercăm să ne gândim într-o perspectivă mai amplă de timp, ceea ce e rar la noi, adică 20- 30 de ani, când resursele convenţionale se vor epuiza chiar în zone semnificative’, a spus Maior într-un interviu pentru www.adevărul.ro.

GEORGE MAIOR, despre politicieni: Majoritatea sunt preocupaţi de PROPRIA IMAGINE, perpetuare în politică