George Mihăiţă, alcoolemie uriaşă la volan. Ce riscă actorul după rezultatele analizelor de la IML

George Mihăiță a fost implicat în această vară într-un accident pe bulevardul Basarabia. În urma controlului făcut de polițiștii ajunși la fața locului, s-a stabilit că actorul consumase alcool.

14 sept. 2021, 07:14
George Mihăiţă, alcoolemie uriaşă la volan. Ce riscă actorul după rezultatele analizelor de la IML

George Mihăiţă a produs în luna iunie un accident rutier într-un refugiu STB din Bucureşti. Probele de sânge recoltate în seara accidentului și procesate la Institutul de Medicină Legală ar indică o alcoolemie uriașă: de peste 2,5 la mie, anunţă Pro TV. Dacă informaţiile se confirmă, actorul riscă până la 5 ani de închisoare.

George Mihăiţă a provocat un accident în Capitală. Actorul avea o alcoolemie mare. VIDEO
Accidentul s-a produs pe 30 iunie, seara, pe Bulevardul Basarabia din Capitală. George Mihăiță a pierdut controlul volanului, a lovit o mașină parcată, apoi a fost proiectat într-un refugiu de tramvai. Polițiștii l-au „mirosit” şi l-au dus în aceeaşi seară la IML, pentru probe. Au fost luate două probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei: prima la 22.35, cealaltă o oră mai târziu. Iar rezultatele nu îi sunt favorabile artistului, potrivit aceleaişi surse. Prima ar fi indicat o alcoolemie de 2.56 la mie, cealaltă de 2.37.

Noi restricții lângă Capitală. Mai multe localități din Ilfov au depășit incidența de 2 la mia de locuitori. Ce reguli se vor impune
Mai mult decât dublu față de cât arătase etilotestul. Mihăiță avea atunci o alcoolemie de 1,05 la mie în aerul expirat. Și cum a depășit limita de 0.80, până la care era doar contravenție, actorul în vârstă de 72 de ani, va fi urmărit penal.

Cele două probe de sânge recoltate la IML indică o alcoolemie în scădere, una față de cealaltă, și chiar față de momentul producerii accidentului. Însa chiar și așa, susțin surse apropiate de anchetă, valorile sunt suficient de mari pentru că actorul să riste nu doar să fie acuzat de conducere sub influență alcoolului, ci și o decizie de condamnare și chiar pierderea dreptului de a mai conduce. George Mihăiță a refuzat să comenteze situația.