George Motoi a murit. Reacţie emoţionantă a lui Dorel Vişan

George Motoi a murit miercuri, la vârsta de 79 de ani, a anunţat familia acestuia pe pagina de Facebook a artistului.

04 mart. 2015, 14:41
George Motoi a murit. Reacţie emoţionantă a lui Dorel Vişan

George Motoi a murit miercuri dimineaţă. Contactat de DC News, Dorel Vișan a transmis un mesaj emoționant în memoria celui care i-a fost coleg ani de-a rândul. Amintim că George Motoi a primit Premiul pentru Întreaga Carieră, oferit de Banca Transilvania, o recompensă a unei activităţi impresionante în filmul românesc, direct din mâinile lui Dorel Vişan.

„Aoleu! Dumnezeu să-l odihnească. George Motoi era un actor cum nu mai sunt mulți și nici n-or să mai fie după cum ne comportăm și după cum facem cultură. A fost un actor de mare seriozitate. George Motoi a fost un actor care s-a pregătit tot timpul. A făcut regie, a jucat în filme mari. A făcut o mulțime de lucruri. A fost un actor deosebit. Îmi pare rău. Dumnezeu să-l odihnească!”, a spus marele Dorel Vișan pentru dcnews.ro 

Întrebat ce amintire îl leagă de regretatul George Motoi, maestrul ne-a mai zis: „I-am înmânat chiar un premiu pentru întreaga sa activitate. L-am cunoscut la Cluj. Am fost colegi. Am lucrat mulți ani împreună. A fost un coleg de mare sensibilitate. Știa ce înseamnă prietenia durată și prietenia bazată pe reciprocitate. Dumnezeu să-l odihnească”.

George Motoi s-a născut pe 22 ianuarie 1936, în Caliacra, Bulgaria. A urmat cursurile primare în comuna Dudeşti, judeţul Brăila, unde s-au stabilit părinţii săi după anul 1940. Între anii 1950 – 1954, a urmat studiile medii la Grupul şcolar agricol din Brăila şi Şcoala Populară de Artă din acelaşi oraş. În anul 1954 a fost admis la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, pe care l-a absolvit în 1958.