George Scripcaru, acuzat de corupţie, s-a prezentat la Curtea de Apel pentru verificarea măsurii preventive

Primarul George Scripcaru s-a prezentat luni, împreună cu alţi patru inculpaţi din dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie, la Curtea de Apel Braşov, pentru verificarea măsurii preventive de control judiciar în care se află de câteva luni.

06 iun. 2016, 12:34
George Scripcaru, acuzat de corupţie, s-a prezentat la Curtea de Apel pentru verificarea măsurii preventive

Întrebat ce părere are despre faptul că un număr mare de braşoveni i-au acordat votul duminică, pentru un nou mandat în funcţia de primar al Braşovului, Scripcaru a precizat: „Trebuie să-i întrebaţi pe cetăţeni”.

„Înseamnă că din punct de vedere al activităţii administrative, ceea ce s-a întâmplat şi ceea ce s-a rezolvat de-a lungul timpului a fost mai important pentru braşoveni. Orice persoană poate fi acuzată de orice, problema este să vedem şi ce se întâmplă până la final”, a subliniat edilul.

Avocatul acestuia, Vladimir Ciolacu, a precizat la rândul lui că dosarul în care este cercetat George Scripcaru se află în Camera Preliminară şi că, în opinia sa, acest proces va dura destul de mult, scrie Agerpres.

„Cred că procesul va dura destul de mult, având în vedere ansamblul probatoriu. Trebuie să aveţi în vedere că dosarul este în Camera Preliminară, iar procesul nu a început, posibil pe la sfârşitul lunii septembrie să se întâmple acest lucru şi poate să dureze chiar şi trei patru ani”, a spus apărătorul.

Citeşte şi: Rezultate alegeri locale 2016. Cătălin Cherecheş şi George Scripcaru, anchetaţi de DNA, au câştigat detaşat alegerile

Întrebat cât mai poate rămâne sub control judiciar, avocatul a precizat că măsura preventivă poate dura până la cinci ani, dar este o chestiune pur teoretică, pentru că nu s-a întins acest termen la niciun dosar din România.

Referitor la afectarea exercitării funcţiei de primar de către măsura preventivă, Vladimir Ciolacu a spus că în niciun caz nu se poate întâmpla acest lucru, atâta vreme cât există, potrivit Constituţiei, prezumţia de nevinovăţie. El a subliniat că niciun proces aflat în derulare n-ar trebui să-l afecteze pe George Scripcaru în exercitarea funcţiei sale de primar, cum nu ar putea să-i afecteze nici pe cetăţeni.

În legătură cu restricţiile impuse de măsura preventivă, avocatul a afirmat despre George Sripcaru că „nu are restricţii”.

„Singurele restricţii sunt impuse de lege. Are interdicţia de a lua legătura cu martorii sau alţi participanţi la procesul penal. Nu are alte restricţii şi nu a avut niciodată. Nu există martori în dosar care să aibă funcţii în primărie. Există coinculpaţi care au avut funcţii în primărie şi, ca urmare a trimiterii lor în judecată, au fost suspendaţi din funcţiile respective pentru că acesta este statutul funcţionarului public”, a punctat sursa citată.

George Scripcaru, care duminică a câştigat al patrulea mandat de primar al Braşovului, a fost trimis în judecată în luna martie de procurorii DNA Braşov, pentru trei infracţiuni: abuz în serviciu, instigare la tentativă de abuz în serviciu şi luare de mită.