George Simion a făcut planul pentru recuperarea Petrom, de la austrieci și încheierea afacerilor OMV: „Putem închide acest contract!” | EXCLUSIV

George Simion este convins că AUR va ajunge la putere în 2024. Printre prioritățile partidului conservator se vor număra recuperarea companiilor de importanță strategică. În prezent, multe dintre acestea se află sub comanda unor instituții-mamut din străinătate, care plătesc impozitele în țara de origine. 

29 ian. 2023, 22:56
George Simion a făcut planul pentru recuperarea Petrom, de la austrieci și încheierea afacerilor OMV: „Putem închide acest contract!” | EXCLUSIV

Duminică seară, 29 ianuarie, la România TV, George Simion a explicat cât de simplu ar putea fi încheiate afacerile OMV din țara noastră.

„Văd mult pesimism, dar nu este totul pierdut! România nu a vândut tot. OMV-ul nu e proprietarul țițeiului din România. Îl închiriază sau chiar îl subînchiriază. Ei iau carnea macră, de fapt, tot ce-i mai bun.

Putem închide acest contract de închiriere. Ei doar exploatează în schimbul unor redevențe foarte mici, 3-4%, țițeiul românesc. Constatând că ei nu-și îndeplinesc obligațiile, putem să le retragem prin ANRM (Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale) acordul de exploatare, o măsură concretă. AUR, când va veni la guvernare, va recupera Petromul. Până atunci, trebuie să-i amânăm cât putem”, a declarat Simion, la România TV.

 

George Simion: „Astfel vom putea investi în infrastructură, sănătate și educație”

 

Până la recuperarea Petromului, austriecii trebuie obligați de Guvern, prin lege, să se supună sistemului de impozitare din România.

„Așa cum spune domnul Marcel Ciolacu, trebuie impozitate toate companiile la același nivel, pentru că aceste companii își externalizează profitul. 2% din profit trebuie să ajungă în bugetul României, care ar putea crește și astfel, vom putea investi în infrastructură, sănătate și educație. 

Tot Ciolacu spune dar nu face: trebuie redusă taxarea muncii (…) Oameni mai puși la zid și controlați decât antreprenorii români nu există”, a mai comentat Simion.

 

George Simion a făcut „lista neagră”. Soții și soțiile foștilor premieri și miniștri, angajați la OMV

 

De asemenea, liderul AUR a făcut lista românilor cu influență, din structurile companiei austriece OMV.

„Soția lui Mihai Răzvan Ungureanu, soția lui Dan Barna, soțul Vioricăi Dăncilă, soția lui Virgil Popescu are o companie care are în franciză mai multe benzinării OMV. Sunt persoane-cheie de la vârful statului român (n.r. – la un moment dat)

(…) S-au închis minele de cărbune sub comanda lui Virgil Popescu. Polonia le închide în 2050. Germania le redeschide”, a punctat liderul AUR.