George Simion a răbufnit după ce a fost interzis în SUA: „Aş vrea să denunţ public unele chestiuni de o gravitate fără precedent”

Liderul AUR a spus că membri ai Guvernului României sau ambasadori îşi folosesc funcţia de demnitate publică pentru a împiedica acţiunile AUR.

13 sept. 2022, 13:07
George Simion a răbufnit după ce a fost interzis în SUA: „Aş vrea să denunţ public unele chestiuni de o gravitate fără precedent”

George Simion a acuzat că membri ai Guvernului României şi ambasadorul României la Washington Andrei Muraru şi-au folosit calitatea oficială pentru a opri vizita sa în Statele Unite, unde urma să participe la nişte acţiuni ale ONU şi un dineu cu secretarul de stat Mike Pompeo. Liderul AUR a invocat şi chestiuni care au ţinut de birocraţie şi de timpul scurt până la vizita propriu-zisă pentru a obţine viză pentru Statele Unite. În acelaşi timp, Fundaţia Israel Heritage a transmis o scrisoare în care îl anunţa că nu au primit confirmare de la Mike Pompeo pentru dineul respectiv din 18 septembrie.

George Simion nu mai pleacă în SUA. Organizatorii evenimentului la care trebuia să ia parte i-au refuzat participarea

„Înţeleg că au apărut unele controverse cu privire la vizita pe care trebuia să o am în Statele Unite ale Americii. Din motive de birocraţie şi din motive de timp scurt, nu voi ajunge la sfârşitul acestei săptămâni în SUA pentru a participa la cina cu fostul secretat de stat american Mike Pompeo. Aş vrea să dezmint unele chestiuni care au apărut în spaţiul public. S-a spus că aş fi plătit 10.000 de dolari pentru participarea la această cină. Facem publică şi invitaţia pe care am primit-o. Cred că domnii de la Newsweek care lansează mai multe minciuni la adresa noastră vor fi daţi în judecată pentru această minciună. Nu am reuşit decât ieri introducerea în Biroul permanent şi realizarea formalităţilor privind vizita în SUA, aşa că nu pot ajunge duminică acolo”, a afirmat George Simion, marţi la Parlament.

EXCLUSIV George Simion, moment de sinceritate răvăşitor: „O să mă acuze că e tata alcoolist. Tata a picat în patima băuturii după ce a fost concediat, când au luat francezii banca unde lucra”

El a mai spus că membri ai Guvernului României sau ambasadori îşi folosesc funcţia de demnitate publică pentru a împiedica acţiunile AUR.

„Aş vrea să denunţ public unele chestiuni de o gravitate fără precedent. Membri ai Guvernului României şi ambasada României la Washington, prin domnul Muraru, au făcut presiuni extraordinare ca relaţiile noastre cu partidul republican, întâlnirea noastră cu domnul Pompeo şi sesiunile legate de ONU la care urma să particip să nu aibă loc. Faptul că membri ai Guvernului României sună pentru a opri acţiunile unui alt partid politic, folosindu-şi calitatea oficială, faptul că ambasadorul României în SUA şi atenţie, nu e prima oară când se întâmplă lucrul acesta, s-a întâmplat acelaşi lucru cu ambasadorul României în Israel care a dat telefoane la un alt partid, la Likud din Israel, ca dialogul pe care îl avem, sunt partide similare, să fie oprite. Aceşti oameni îşi folosesc calitatea lor oficială de demnitari ai statului român pentru a opri activitatea noastră politică. Lucrul acesta este fără precedent. În ciuda zbaterilor fraţilor Muraru şi a publicaţiilor care lansează minciuni despre noi, fac publică şi a două scrisoare prin care Inter-Parliamentary Coalition for Global Ethics spune că vom realiza vizite cu reprezentanţi din media din SUA, de la Fox News. Totodată anunţăm că cei cu care colaborăm din rândul partidului republican, membri ai familiei Trump vor fi partenerii noştri politic în proiectul numit 2024 alegeri în SUA şi alegeri în România. Partenerii noştri naturali, fireşti din SUA sunt fostul preşedinte Donald Trump şi partidul republican în întregimea lui”, a completat Simion.