George Simion acuză USR pentru atacul cu cerneală asupra sa: „Ştie toată lumea. Sunt nişte oameni fanatizaţi ideologic pe zona asta neomarxistă”

Tensiuni la ceremoniile din Iaşi, oficiate Ziua Unirii Principalelor Române. George Simion, copreşedintele AUR şi organizatorul manifestaţiilor, a fost stropit cu cerneală în timp ce susţinea un discurs. Persoana responsabilă a fost ridicată de jandarmi în urma incidentului şi este audiată de poliţie.

24 ian. 2022, 18:52
George Simion acuză USR pentru atacul cu cerneală asupra sa: „Ştie toată lumea. Sunt nişte oameni fanatizaţi ideologic pe zona asta neomarxistă”

George Simion a declarat că cei care l-au murdărit cu cerneală „sunt simpatizanți USR”, copreședintele AUR respingând categoric acuzaţiile că și-ar fi înscenat atacul de la Iași pentru a se victimiza.

„Sunt niște oameni fanatizați ideologic pe zona asta neomarxistă, globalistă, care urăsc tot ce înseamnă România, dar ar fi bine să nu mai incite lumea la acte de separatism teritorial.

Cei doi sunt simpatizanți USR, cum știe toată lumea din Iași. De ce mi-aș înscena să arunce cineva cu ceva în mine? Astea sunt aberații în lumea lor de yoghini care fac piramide.

Ăștia sunt oamenii, ce să te aștepți de la ei. Nu am informații în acest sens (n. r. dacă primarul Iașiului, Mihai Chirica, se află în spatele atacului cu cerneală). Nu cred că ar coborî atât de jos. Vreau să-i mulțumesc, că a știut să nu escaledeze azi”, a spus Simion la postul Antena3.

Pe de altă parte, se înmulţesc vocile care susţin că incidentul de la Iaşi ar fi fost planificat chiar de către liderul AUR. Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a declarat, referindu-se la incidentul de la Iaşi în care a fost implicat George Simion, că în timp ce autorităţile au fost prudente, „provocatorii de la AUR” au încercat să creeze conflicte şi violenţe în preajma acestei zile.

Citeşte şi: Ludovic Orban anunţă debarcarea lui Cîţu de la şefia PNL: Nu pot da cu piciorul în cineva care e căzut la pământ şi care în curând va fi schimbat şi din funcţie. Va fi schimbat cu cel cu care doreşte Iohannis

„Nu am convingerea că tot scandalul de la Iaşi nu a fost provocat chiar de extremiştii neo-legionari de la AUR. Sunt metode folosite şi în perioada interbelică, şi în Germania anilor ’30 şi în alte locuri. Dacă autorităţile au fost prudente, provocatorii de la AUR au căutat să creeze conflicte şi violenţe în toate aceste zile din preajma lui 24 ianuarie. Orice sărbătoare este murdărită de aceştia”, a declarat, pentru News.ro, liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru.

El consideră că „şi în ipoteza unui conflict spontan, AUR culege ce a semănat”.

„Violenţa naşte violenţă”, a afirmat şeful liberalilor ieşeni. Muraru a susţinut că „AUR se chinuie din răsputeri să ultragieze orice simbol naţional, să-l parodieze, să-l coboare în ridicol”.

„N-am văzut adepţi. N-am văzut politică. N-am văzut niciun fel de patriotism. Am văzut mereu violenţă, atitudini ridicole, extremism, xenofobie, lozinci mincinoase”, a mai afirmat Alexandru Muraru.

Citeşte şi: Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. „Trăim vremuri marcate de numeroase provocări. Să prețuim lucrurile care ne unesc pentru a ne fi mai ușor să luptăm cu cele care ne dezbină”