George Simion (AUR): „Ministrul de Externe Aurescu plănuiește blocarea votului românilor din Diaspora!”

În 2020, când nu exista în sondajele de opinie, AUR a obținut 23% din voturi. Pentru 2024, liderul partidului conservator, se așteaptă la un scor cel puțin dublu. Astfel, la final de an, George Simion a lansat o acuzație gravă la adresa ministrului de Externe din partea PNR, Bogdan Aurescu.

22 dec. 2022, 20:59
George Simion (AUR): „Ministrul de Externe Aurescu plănuiește blocarea votului românilor din Diaspora!”

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a început să pregătească strategiile pentru ca românii din Diaspora să fie împiedicați să meargă la vot, susține George Simion.

Liderul AUR a făcut aceste afirmații în cadrul unei conferințe organizate la Palatul Parlamentului. El a profitat de ocazie pentru a-l ridiculiza atât pe Bogdan Aurescu, dar și pe secretarul de stat Gheorghe Cârciu.

„(…) De aceea, probabil nu a venit ministrul de Externe, invitat de noi, la conferința de azi. Pentru că, deja, la sfârșitul acestui an s-au făcut planuri de către ministrul PNL al Afacerilor Externe cum să fie blocat votul românilor din Diaspora.

(…) Avem foarte mulți români capabili în diaspora, dar mi se pare o jignire la adresa românilor de peste hotare că reprezentantul lor (n.r. – Gheorghe Cârciu, PSD, secretar de stat), cel care ar trebui să se ocupe de soarta românilor din diaspora este acest domn. Din zecile de mii de tineri pregătiți, care au studiat peste hotare, care nu au pierdut contactul cu țara, se putea găsi cineva demn, nu un om controversat”, a declarat George Simion, potrivit R3Media.

 

Suveranistul George Simion a ieșit la atac: „Ne-au vândut pădurile, gazele naturale, petrolul, ne-au vândut și pe noi!”

 

Președintele partidului AUR susține că jaful trebuie să se încheie, pentru ca România să redevină o putere europeană sau cel puțin, regională.

„Vreau să discutăm despre locurile de muncă ce pot fi accesate, vreau să discutăm despre facilități fiscale pentru românii care vin în țară. Cea mai mare facilitate fiscală, pentru că sunt zeci de mii de cazuri de români care au revenit și și-au făcut o mică afacere, este să nu mai vină instituțiile statului, așa-zis român de azi, să îi controleze, să îi cocoșeze cu birocrație, cu amenzi și să îi trimită înapoi.

Din păcate, asta s-a întâmplat, pentru că noi am fost o marfă pentru clasa politică în ultimii 30 de ani. La fel cum ne-au vândut pădurile, gazele naturale, petrolul, ne-au vândut și pe noi.

Tocmai de aceea trebuie să fie cineva care să spună că trebuie o politică și trebuie politici publice care să țintească cealaltă Românie, România din afara granițelor. Acesta e scopul pentru care v-am invitat azi și mâine în palatul vostru, în Casa Poporului”, a mai transmis George Simion.

Potrivit celui mai recent sondaj oficial, AUR este cotat cu 18%. La alegerile din 2020 a obținut 9%, când nu exista în cercetările sociologice. Astfel, partide precum PMP sau PRO România nu au mai reușit să ajungă în Parlament, depășind pragul de 5%.

Peste 50% vrea George Simion să strângă cu AUR la viitoarele alegeri, pentru ca partidul conservator să guverneze singur.