George Simion: „AUR nu a încasat niciun ban din subvenţia de la stat. Vrem să construim un spital, dar ne trebuie de la domnul Cîţu o prevedere legislativă, ca să nu ne ancheteze DNA”

Copreşedintele AUR, George Simion, a fost invitatul lui Victor Ciutacu, în emisiunea Punctul Culminant, de la România TV, pentru a discuta despre relansarea economică, anunţată în repetate rânduri de premierul Florin Cîţu, şi despre PNRR.

16 iun. 2021, 21:49
George Simion: „AUR nu a încasat niciun ban din subvenţia de la stat. Vrem să construim un spital, dar ne trebuie de la domnul Cîţu o prevedere legislativă, ca să nu ne ancheteze DNA”

George Simion a declarat în exclusivitate la România TV că majoritatea exploatărilor miniere din România vor fi, în cel mai scurt timp, ori închise, ori înstrăinate, astfel că ţara noastră va ajunge să depindă de importuri din ce în ce mai mult, chiar şi în domeniul energetic.

„Angajati in tara doar la companii din strainatate. Pentru ca asa vor lucra multi dintre transportatori. Voi fi vineri la Suceava, unde transportatorii acuza ca se va mari pretul pe km de 10 ori in urma PNRR-ului. Pana acum ei munceau la firme romanesti in toata Europa. Acum se vor angaja la firme detinute de patroni romani, dar cu sediul in Franta, Germania.

Astazi, la mina Baita din Bihor, s-au blocat in subteran 10 angajati si directoarea. Avem acolo o companie care exploateaza calcar. Pierdem si cupru, care este o resursa foarte importanta, pentru ca deja pretul a crescut de la 3-4.000 de euro pe tona, la 10.000 de euro si se preconizeaza ca pana in 2025 va ajunge la 20.000 de euro pe tona.

Avem o mina, mina Crucea, de la Suceava, mina de uraniu, care ajunge la Cernavoda, la centrala. In momentul asta, romanii sunt in imposibilitatea de a exploata bogatiile solului si subsolului. Cate gatere mai avem noi acum? Dintr-un gater traia si familia care il avea, mai avea si angajati, mai traiau cateva persoane pe langa. Acum au venit fabricile austriece, care au monopol. Tot romanul da lemnul la fabricile austriece.

In 2021, guvernul Citu distruge locurile de munca, se imprumuta si foloseste banii la ce? La consultanta. Pentru pregatirea unui om, platim 133.000 de euro. Probabil il invata fizica cuantica, altfel nu pot sa-mi explic”, a spus George Simion.

George Simion anunţă un plan de ţară al AUR

„Acest ministru, care clameaza transparenta, este foarte netransparent. Vom vedea asta la Salrom, unde se cauta un investitor caruia sa i se dea si acest monopol pe sare. Polonia si-a negociat pana in 2050 sa aiba minerit de carbune. Noi mai avem lignit pentru 200 de ani. Acum sunt grupuri de smecheri care observa ce fonduri mai vin si se pregatesc.

Acum se pun peste tot fotovoltaice, eoliene si piste de biciclete si situri. Numai pentru situl unde vor fi afisate rutele de biciclete vom plati 2,5 milioane de euro. Noi, AUR avem un plan national, atata timp cat ar fi condusa de un guvern national. Pana acum, in 30 de ani, nu a fost condusa de guverne nationale. Astazi, premierul Citu a fugit de mine in Parlament. Venise, voia sa participe la sedinta, dar a fugit.

Nici domnul Kelemen, nici domnul Taczos Barna, nu au vrut sa discute despre ce facem cu padurile. Nu putem astepta pana in 2024 sa introducem acel plan de tara. Deja se intampla fapte penale. Noi nu sunem anti-europeni, suntem impotriva celor care fura, inclusiv din fondurile europene. Cerem sa se verifice de ce dam 200 de milioane de euro pe cartile de identitate digitala, cand Franta da aproximativ 70 de milioane.

Eu nu am averi si nici nu planuiesc sa ma imbogatesc nici dupa ce ajung la putere, in schimb domnii Citu, Nasui, domnii care se fac ca fac autoostrazi, vor sa se capatuiasca, dar si sa para virgine.

Domnul Barna, nici usturoi nu a mancat, l-am intrebat daca e anchetat de DNA si a zis ca nu. Si el statea la meciul de la EURO in spatele sefului DNA si spune ca nu il cunoaste.”, a mai spus preşedintele AUR, George Simion.

Preşedintele AUR a anunţat în exclusivitate la România TV faptul că formaţiunea pe care o conduce nu a ridicat niciodată subvenţia pe care o primeşte, iar cu suma strânsă ar vrea să construiască un spital, doar că au nevoie de o prevedere legală, pentru a nu fi acuzaţi de deturnare de fonduri.

„Noi de la AUR avem o obsesie. Noi nu luam acea subventie pentru partide si vrem sa facem un spital, sunt zeci de milioane acolo. Pentru ca domnul Citu nu creaza niciun loc de munca, ba chiar taie din ele, nu construieste niciun spital. Eu imi donez si 90% din salariu, pe luna la AUR intra niste sute de mii de euro din banii romanilor. Fiecare partid primeste niste milioane de euro, din taxele platite de romani.

Noi momentan nu ne-am atins de niciun leu, pentru ca ne trebuie o prevedere legislativa, ca sa putem construi un spital. Poate lumea ma crede nebun, eu imi si donez 90% din salariu, am donat pentru o fetita olimpica din Covasna, am dat pentru inmormantarea soferului de TIR ucis, am dat pentru Daniel Bodnar.

Eu, pe langa cei 10% care imi raman, mai am si bani de cazare, de masa, toate astea sunt asigurate de statul roman, din banii romanilor. De aia nu vad rostul alocarilor de zeci de milioane de euro pentru partide. Domnul Citu sa ne lase macar sa construim un spital, ne trebuie o prevedere legislativa, pentru ca altfel DNA va fi foarte scrupulos.”, a concluzionat George Simion.

Citeşte şi: EXCLUSIV Victor Ponta: „E o minciună că nu ne lasă Bruxelles să creştem pensiile şi salariile, doar că e mai uşor să te împrumuţi, decât să produci”


loading...
Partenerii noștri