George Simion despre Băsescu: „E un animal politic la fel ca Ion Iliescu! Nu-şi va cere scuze românilor”

Liderul AUR a cerut demisia fostului preşedinte din parlamentul European şi a cerut justiţiei să ancheteze penal falsul în declaraţii.

23 mart. 2022, 16:56
George Simion despre Băsescu: „E un animal politic la fel ca Ion Iliescu! Nu-şi va cere scuze românilor”

George Simion îl acuză pe Train Băsescu că a făcut declaratii în fals: „Trebuia sa se ocupe instanta atunci cand candida, cand au aparut dovezile trebuia sa se ocupe, nu sa asteptam ani buni, l-am trimis in Parlamentul European, sper sa isi dea demisia”

Liderul AUR nu crede ca isi va cere scuze romanilor „pentru ca e un animal politic cum a fost si Iliescu. Calitatea slaba a celorlalti politicieni le-a permis lor sa conduca Romania, e timpul pentru unire, sa nu mai fie ura pe care Basescu a promovat-o”. George Simion a recunoscut, pe de altă parte, că l-a votat pe Traian Băsescu: „Din pacate da, o singura data, aveam 18 ani in 2004, eram naiv ,e timpul sa nu mai fim naivi si sa nu lasam astfel de produse ale sistemului sa ne conduca”

„Daca are o minima decenta, sa isi depuna azi demisia, el spune in 5 min si cate si mai cate, asa era normal, dar o sa se tina cu dintii de scaun, e umbra palida a unui om care ne-a consumat 10 ani din viata, nu trebuia sa ne conduca. ”

George Simion a vrut să se alieze luna trecută cu PMP, dar nu cu fostul preşedinte Traian Băsescu. George Simion acuza mass-media românească de speculații la acea vreme, recomandând populației să „închidă televizoarele”, după ce opinia publică a dezbătut aprig, în ultimele zile, ideea unei posibile alianțe între PMP, partidul fostului președinte Traian Băsescu, și AUR.

Judecătorii ÎCCJ au decis: Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea. Fostul preşedinte pierde indemnizația din partea statului și vila din Gogol

Co-președintele AUR George Simion a subliniat că „niciodată” nu se va uni cu Traian Băsescu.” AUR se aliază doar cu românii. Nu vom face niciodată alianță cu Băsescu. Închideți televizoarele!”, a transmis George Simion, într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook. În cadrul aceluiași material, la secțiunea comentarii, George Simion și-a exprimat nedumerirea cu privire la vehicularea unei posibile alianțe cu fostul șef de stat român. „Nu îmi dau seama cum poate crede cineva că ne aliem cu Băsescu. Sau că voi fi dat afară din AUR. Sau că ne rupem”, a spus George Simion, după ce colegul său de la conducerea partidului, Claudiu Târziu, ar fi încercat să discute posibilitatea creării unei alianțe cu PMP și ar fi acuzat că a fost ignorat în luarea acestei decizii importante.

Traian Băsescu, colaborator al Securităţii. Notele lui Petrov: „o chiriaşă a avut legături cu un cetăţean arab”, informaţii despre colegi care jucau poker şi care „elogiază modul de viaţă din Apus”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea, a stabilit miercuri ICCJ, decizia fiind definitivă. Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă, după decizia ICCJ privind colaborarea sa cu Securitatea, că a luat notă de decizie, anunţând că va face demersurile legale la CEDO.