George Simion, despre scandalul provocat de galeria pe care a fondat-o. „Îi felicit pentru Basarabia este România!”

George Simion, unul dintre fondatorii galeriei Uniţi sub Tricolor, care a provocat incidentele de la meciul România - Kosovo, din preliminariile pentru Euro 2024, a declarat că nu mai are nici o legătură cu această grupare de fani.

13 sept. 2023, 16:55
George Simion, despre scandalul provocat de galeria pe care a fondat-o. „Îi felicit pentru Basarabia este România!”
George Simion, despre scandalul provocat de galeria pe care a fondat-o. "Îi felicit pentru Basarabia este România!"

George Simion, despre scandalul provocat de galeria pe care a fondat-o. Preşedintele AUR a declarat că nu a urmărit meciul, pentru că a dormit, dar îi felicită pe fani pentru mesajul „Basarabia e România”.

„Reconfirmăm partenerilor noştri sârbi faptul că statul român, prin toate instituţiile sale, respectă integritatea teritorială a Serbiei. Aseară am dormit, înţeleg necesitatea unora de a mă asocia cu toate evenimentele din România, cred că şi pe la Crevedia am fost înainte de explozie, dar ceea ce vă transmitem noi aici este că preşedintele României, care nu este o persoană simpatizată de noi, Guvernul României, care aparţine blocului democratic, şi Ministerul de Externe toate spun acelaşi lucru: România recunoaşte integritatea teritorială a Serbiei iar Kosovo este parte a Serbiei”, a afirmat George Simion într-o conferinţă de presă.

„Nu am nicio legătură nici cu o formaţiune de suporteri nici cu alta, nu am mai fost la un meci al României probabil de vreo patru ani, dar cred că prin somn le transmiteam, prin unde, că nu eram departe de stadion, ce să facă. Îi felicit pentru Basarabia este România”, a mai spus George Simion.

Partida România – Kosovo a fost întreruptă aproximativ 50 de minute după ce un grup de suporteri a afişat bannerele „Kosovo e Serbia” și „Basarabia e România”. Meciul, întrerupt în minutul 18, din cauza torţelor şi scandărilor, s-a reluat după aproximativ 50 de minute. România a câştigat, cu scorul de 2-0, meciul cu Kosovo.