George Simion, dezvăluiri incendiare despre fosta sa colegă: „Am spus în Parlament că Putin este un criminal, iar Diana Şoşoacă îmi spunea că e foarte urât că am zis aşa ceva”

Liderul AUR, George Simion, se luptă încă de la intrarea în politică să combată eticheta de prorus care i-a fost aplicată de partidele rivale, dar admite că în partidul pe care îl conduce au fost şi politicieni care îl apreciază pe Putin şi chiar i-au luat apărarea.

22 iun. 2022, 09:20
George Simion, dezvăluiri incendiare despre fosta sa colegă: „Am spus în Parlament că Putin este un criminal, iar Diana Şoşoacă îmi spunea că e foarte urât că am zis aşa ceva”

George Simion se referă chiar la senatoarea Diana Şoşoacă, unul dintre motoarele partidului AUR în campania electorală, exclusă din partid în urma unui conflict avut cu Claudiu Târziu, la momentul respectiv copreşedinte al formaţiunii.

„Eu comemorez raptul Basarabiei de 10 ani, am organizat în 2012, pe Calea Victoriei, o manifestație identică cu cea din 28 iunie 1940. Şi atunci și în 2012 românii au îngenuncheat pentru că au pierdut Basarabia. Eu, spre supărarea unor colegi de-ai mei de atunci, am spus imediat după intrarea în Parlament ceea ce spune o lume întreagă, faptul că Vladimir Putin e un criminal, și unii colegi, de exemplu doamna Șoșoacă, care era atunci în grupul nostru parlamentar a zis că nu este așa, că e foarte urât din partea mea să zic așa ceva.

Am o activitate de luptă împotriva propagandei moscovite și, repet, niște oameni care cred că pot scoate orice mesaj în spațiul public și-au imaginat că pot lipi de mine eticheta asta de prorus. Problema cu mine este că nu sunt nici progerman, nici profrancez”, a afirmat George Simion la Realitatea.

Diana Șoșoacă a fost exclusă din AUR în februarie 2021, fiind acuzată că nu urmează strategia partidului. În mai multe ieșiri publice, senatoarea independentă a afișat poziții și mesaje pro-ruse.

Citeşte şi: Gabriela Firea, după ce Nicuşor Dan a spus că are dubii că PSD o susţine la Primăria Capitalei: „Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia”