George Simion îi avertizează pe Iohannis şi pe liderii coaliţiei după protestul de marţi: „Să nu creadă că data viitoare îi mai salvez”

Copreşedintele AUR George Simion a lansat marţi seară, după protestul de la Parlament, că dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru legea certificatului verde, acţiunile de stradă care ar urma ar avea o amploare mult mai mare.

22 dec. 2021, 09:03
George Simion îi avertizează pe Iohannis şi pe liderii coaliţiei după protestul de marţi: „Să nu creadă că data viitoare îi mai salvez”

George Simion, unul dintre iniţiatorii protestului de marţi, le-a transmis liderilor coaliţiei şi „tatălui lor”, Klaus Iohannis, că la protestele ce ar urma el nu va mai interveni să calmeze mulţimea, care ar putea recurge şi la acte de violenţă.

„Să nu-şi imagineze domnul Ciucă… de fapt, liderii acestei coaliţii – domnu’ Ciolacu, domnu’ Cîţu, domnu’ Kelemen Hunor şi tata lor, Klaus Iohannis – să nu-şi imagineze că o să poată face o responsabilitate difuză şi între Crăciun şi Revelion, pac! să vină cu asumarea răspunderii. Suntem vigilenţi. Noi i-am ţinut astăzi pe oameni şi eu m-am dus personal şi i-am calmat pe cei care au forţat intrarea în Senat şi oamenii ăştia m-au girat cu încrederea lor că merg până la capăt ca să nu se întâmple lucruri neconstituţionale. Să nu-şi imagineze ei că îi mai salvez dacă o să facă o asemenea nerozie”, a afirmat George Simion, marţi seară, la Antena 3.

El a precizat: „data viitoare nu mă mai implic în organizarea manifestaţiei şi nu e responsabilitatea mea şi atunci s-ar putea să vedem şi în România proteste, cum am văzut şi în alte state, care devin violente”.

George Simion: „S-ar putea să mă spăl pe mâini şi să nu-i mai salvez pe aceşti domni de furia mulţimii”

Întrebat dacă afirmaţia sa este o analiză sau o ameninţare, Simion a răspuns că este „o concluzie”.

George Simion a mai afirmat că are experienţă să îi „filmeze pe toţi infiltraţii”.

„S-ar putea să mă spăl pe mâini şi să nu-i mai salveze nimica pe aceşti domni de furia mulţimii”, a adăugat Simion.

Sute de oameni au protestat, marţi, la Palatul Parlamentului, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat, la intrările oficiale. Protestul a fost promovat pe Facebook de AUR, iar în faţa Parlamentului s-au aflat şi copreşedintele AUR George Simion şi parlamentarii acestei formaţiuni. Oamenii au ajuns la intrările oficiale ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, păzite de jandarmi.

Citeşte şi: Alexandru Rafila a ameninţat cu demisia de la Ministerul Sănătății dacă certificatul verde nu va fi asumat de Guvern