George Simion, interzis în Republica Moldova, întors de pe aeroportul din Chişinău: „Prefăcătoria conducerii Moldovei, care se fereşte de unire ca dracu de tămâie, trebuie sancţionată” VIDEO

Preşedintele AUR George Simion a făcut parte din delegaţia parlamentară deplasată de la Bucureşti în Chişinău pentru şedinţa comună a parlamentelor României şi Republicii Moldova, dar a fost întors de pe aeroportul din Chişinău şi s-a întors în ţară cu primul avion disponibil, la ora 5 a dimineţii de sâmbătă.

18 iun. 2022, 08:32
George Simion, interzis în Republica Moldova, întors de pe aeroportul din Chişinău: „Prefăcătoria conducerii Moldovei, care se fereşte de unire ca dracu de tămâie, trebuie sancţionată” VIDEO

George Simion spune că era nerăbdător să participe la şedinţa comună a celor două parlamente şi a fost dezamăgit de reacţia autorităţilor de la Chişinău, despre care spune că ar trebui sancţionate.

„La ora 5 și ceva mă urc în primul avion spre București. Trebuie să stau în această sală de așteptare. Nu am voie să intru în Republica Moldova, deși, am venit aici că mâine e o ședință comună a parlamentelor din România și Republica Moldova și am fost invitați de către Parlamentul Republicii Moldova”, a spus George Simion.

Președintele AUR acuză conducerea Republicii Moldova de duplicitate şi ipocrizie.

Citeşte şi: George Simion, despre deplasarea delegaţiei parlamentare române la Chişinău: „50.000 de euro, fără biletele de avion şi asigurările de sănătate. Avem bani, dar nu ajung la voi” VIDEO

„Maia Sandu o să defileze cu europenismul ei, dar pe mine m-a arestat Vladimir Voronin. Pe mine m-a interzis Igor Dodon, cei mai anti-europeni și chipurile cei mai anti-români. Dar în momentul în care te invită Parlamentul Republicii Moldova și toți parlamentarii sunt lăsați să treacă și tu, nu, pe o interdicție dată în Anul Centenarului, la 100 de ani de la Marea Unire, când am făcut marș pe jos de la Alba Iulia la Chișinău, interdicție dată de Igor Dodon, în plin regim Plahotniuc. Și acum, până la 5 și ceva o să stau aici în aeroport să mă uit cum zboară avioane. Nu e nicio problemă. Nu renunțăm la lupta noastră pentru unire, dar invitația asta și prefăcătoria clasei politice din Republica Moldova care se teme de unire ca dracul de tămâie cred că trebuie sancționată. Este cât se poate de clar dublul limbaj pe care îl folosește Chișinăul în momentul acesta”, acuză Simion.

Simion are interdicție să intre în țara vecină până în 2023.

Interdicția este în vigoare din 2018, când Simion a organizat un marș pe jos de la Alba Iulia la Chișinău. Nu este prima dată când liderul AUR încearcă să intre în Republica Moldova, folosindu-se de pașaportul diplomatic de parlamentar. A mai făcut-o și în 2021, însă fără succes.

Citeşte şi: Premierul Ciucă lansează primul atac la adresa PSD: „Nu este sănătos şi responsabil să te joci cu sistemul fiscal în perioade de instabilitate”