George Simion şi Diana Şoşoacă, la protestul fermierilor, împiedicaţi de Jandarmerie să intre în Capitală: „Statul român face dreptate pentru austrieci, nu pentru români. Jandarmeria e plătită direct de OMV”/ Protestatari: „Aţi venit pentru voturi!”

Sute de transportatori din toată ţara participă, joi, la a doua zi de protest. Camioane din toată ţara au pornit către Bucureşti, pentru a se alătura angajaţilor firmelor de transport care protestează deja, dar odată ajunşi la marginea capitalei, oamenii nu sunt lăsaţi de Jandarmerie să îşi continue drumul.

11 ian. 2024, 20:29
George Simion şi Diana Şoşoacă, la protestul fermierilor, împiedicaţi de Jandarmerie să intre în Capitală: „Statul român face dreptate pentru austrieci, nu pentru români. Jandarmeria e plătită direct de OMV”/ Protestatari: „Aţi venit pentru voturi!”

UPDATE: Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a afirmat joi seara că nu l-a contactat nimeni în legătură cu protestul fermierilor și transportatorilor, care încearcă să ajungă cu autovehiculele lor până în Piața Victoriei.

„Nu m-a consultat nimeni în legătură cu protestul fermierilor. Eu am autorizat absolut toate protestele, chiar și pe cele împotriva mea. Dar acum, nu m-a întrebat nimeni. Nici măcar prefectul nu m-a contactat. Probabil că în Piața Victoriei sunt garduri puse de Jandarmerie mai mult pentru protecție. Așa este protocolul. Dar, în opinia mea este un drept al lor să protesteze”, a declarat Nicușor Dan.

 

UPDATE Senatorul Diana Şoşoacă a ajuns, joi seară, la Chiajna, unde se află fermierii şi transportatorii care vor să ajungă la Bucureşti pentru a protesta. Aceasta încearcă să îi convingă pe reprezentanţii forţelor de ordine să permită protestatarilor să-şi continue drumul către Bucureşti. Şi preşedintele AUR, George Simion, s-a aflat la Chiajna, unde a discutat cu fermierii şi transportatorii aflaţi acolo.

Diana Șoșoacă a mers joi seara la Chiajna, la protestul fermierilor și al transportatorilor. Senatoarea a fost primită cu ostilitate de protestatari, care au huiduit-o și i-au cerut să nu le politizeze demersul.

În imaginile difuzate în direct pe rețelele de socializare a putut fi urmărit și un moment în care discuția a căpătat note comico-suburbane. Șoșoacă i-a acuzat pe protestatari că sunt susținători AUR și i-a numit „analfabeți”, „violatori”, „alcoolici”.

Blocaţi de Jandarmerie la intrarea în Bucureşti dinspre Chiajna, transportatorii nu renunţă şi vor neapărat să ajungă să discute cu reprezentanţii Guvernului, iar pentru a le susţine cauza, acestora li s-a alăturat şi preşedintele partidului AUR, George Simion.

„Sunt foarte multi jandarmi si politisti in Piata Victoriei si pe strada Paris. Probabil s-a anulat Constitutia si acum statul roman trebuie sa faca dreptate pentru austrieci si pentru ucraineni, nu pentru romani, iar jandarmeria este platita direct de OMV. Nu ne-au primit in Schengen, dar nu ne lasa nici sa protestam, sa nu fie o noua rascoala de la 1907.”, a spus George Simion, din mijlocul protestatarilor.

„Dați-le drumul, lăsați-i să meargă la protest. Rușine să vă fie!”, a strigat George Simion în timp ce se plimba printre protestari. Liderul AUR a lansat atacuri și la adresa PSD și a coaliției de guvernare, cărora le-ar fi frică de acest protest.

„Unde ai fost când ne-a fost greu”, „Ai venit pentru voturi”

Unii dintre protestatari i-au cerut lui George Simion să plece și să nu le confiște protestul.

Unii dintre protestatari şi-au exprimat, însă, nemulţumirea cu privire la prezenţa liderului AUR şi l-au huiduit: „Lasă-ne protestul, Simion! Aţi venit să vă faceţi numărul, domnule Simion”.

„Unde ai fost când ne-a fost greu”, „Ai venit pentru voturi”, i s-a mai strigat.

Simion acuză PSD şi autorităţile că vor să blocheze dreptul oamenilor de a protesta şi de a-şi manifesta nemulţumirea.

Prefectul Municipiului Bucureşti Rareş Hopincă a discutat, joi seară, cu transportatori şi fermieri care protestează în zona Militari-Chiajna, la intrarea în Bucureşti, şi a invitat o delegaţie a protestatarilor la dialog, în vederea prezentării revendicărilor acestora.

„Invit reprezentanţii protestatarilor la sediul Instituţiei Prefectului, pentru a-şi prezenta în mod concret revendicările. Este important de ştiut că există dorinţă de dialog, motiv pentru care am mers în rândul acestora în această seară. Dar pentru a identifica soluţii, este esenţial ca revendicările protestatarilor să fie prezentate punctual şi concret. De îndată ce va fi desemnată o delegaţie, suntem gata să începem discuţiile pentru identificarea unor soluţii”, a precizat Rareş Hopincă, potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Capitalei.

Citeşte şi: Protestul transportatorilor continuă, pentru a doua zi consecutiv. Transportatorii au trecut de barajul Poliției, la Chiajna. Guvernul a agreat o întâlnire, prefectul Capitalei s-a deplasat în Chiajna

Hopincă a insistat pentru urmarea procedurii legale, pentru ca protestul să fie organizat în condiţiile legii, în vederea protejării locuitorilor Capitalei şi a protestatarilor.

Sute de transportatori din toată ţara participă, joi, la a doua zi de protest. Camioane din toată ţara au pornit către Bucureşti, pentru a se alătura angajaţilor firmelor de transport care protestează deja, pe centura Capitalei. Mai mulţi transportatori se află în Chiajna, accesul către Capitală fiindu-le blocat de jandarmi şi de poliţie.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţi ai unor asociaţii ale transportatorilor, discuţiile urmând să continue miercurea viitoare.

Conform Executivului, reprezentanţii Cancelariei Prim-ministrului au avut, joi, la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanţi ai transportatorilor din toate zonele României, iar în urma discuţiilor, s-a agreat ca cel mai târziu până la sfârşitul săptămânii viitoare să fie stabilită o întâlnire de lucru între reprezentanţii transportatorilor care au participat la consultările de la Guvern şi cei ai Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru a analiza aspectele semnalate în legătură cu Asigurarea de Răspundere Civilă Auto (RCA) şi a găsi soluţii aplicabile la problematicile sesizate de transportatori.

Citeşte şi: Premierul Ciolacu: „Deblocăm angajările pentru aproape 8000 de posturi în Sănătate şi Asistenţă Socială. Bani avem, dar corect este să-i plătim mai bine pe medicii care muncesc serios”

 

Ministrul de Interne, reacție la protestul ‘motorizat’ de la Chiajna: Le recomand să rămână în litera legii – Ce spune despre prezența lui George Simion

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a vorbit, joi seara, la Digi 24, despre protestul transportatorilor și fermierilor, care forțează să intre cu tractoarele și camioanele în București:  „Eu spun doar că se aplică legea. Situația este sub control. Au încercat, li s-a explicat, mă bucur că lucrurile nu au derapat. Le recomand să rămână în litera legii.

Trebuie să aibă autorizație de zonă. Trebuie un act legal. De aceea nu vor intra în oraș. Doar dacă obțin autorizația. Fac apel să nu încalce legea, să nu pună în pericol polițiștii, jandarmii și alți cetățeni.

E clar că (n. r. George Simion) politizează această mișcare și face deservicii celor care protestează. Înțewleg că erijează în specialist în forțe de ordine, în transporturi. Sunt convins că în acest fel nu se poate continua. Fac apel la rațiune și la calm”