George Simion: Moțiunea trebuie să ajungă în plenul Parlamentului. Cei care vor să îl salveze pe Florin Cîțu trebuie să înceteze această veritabilă Mineriadă

George Simion a transmis grupurilor parlamentare din Parlamentul României să respecte statul de drept, Constituția și legile țării și să voteze moțiunea de cenzură.

07 sept. 2021, 09:49
George Simion: Moțiunea trebuie să ajungă în plenul Parlamentului. Cei care vor să îl salveze pe Florin Cîțu trebuie să înceteze această veritabilă Mineriadă

Moțiunea inițiată de AUR trebuie să ajungă în plenul Parlamentului, a declarat George Simion, menționând că cei care vor să îl „salveze pe Florin Cîțu trebuie să înceteze această veritabilă Mineriadă”.

„O parte dintre membrii Birourilor Permanente ale Senatului și Camerei Deputaților tergiversează în mod nepermis punerea în dezbatere a unei moțiuni de cenzură, creând un precedent periculos pentru democrație. O faptă de asemenea gravitate nu s-a mai întâmplat niciodată în peste 30 ani de activitate parlamentară și este total în afara normelor democratice și a uzanțelor dintr-un stat de drept. Menționăm că, prin Decizia 1525/2010 a Curții Constituționale, există obligația de „a dezbate moţiunea de cenzură depusă de opoziţia parlamentară, dezbatere care, odată declanşată, ţinând seama de prevederile Constituţiei, nu mai poate fi oprită”.

Moțiunea inițiată de AUR trebuie să ajungă în plenul Parlamentului. Nu există nicio altă posibilitate, iar cei care vor să îl salveze pe Florin Cîțu trebuie să înceteze această veritabilă Mineriadă. Votul de astăzi, de la ora 11:00, al Birourilor Permanente reunite trebuie să urmeze litera și spiritul Constituției.

Solicităm președintelui Iohannis să își exercite atribuțiile constituționale, să acționeze ca un mediator veritabil și nu ca un fost membru PNL, să se ridice la demnitatea funcției pe care o ocupă și să acționeze imparțial pentru identificarea unei soluții de deblocare a crizei politice în desfășurare. Totodată, reamintim președintelui Iohannis, membrilor PNL și tuturor celor care se joacă în mod periculos și iresponsabil cu cuvintele, faptul că suntem un partid care respectă Constituția și legile țării. Reprezentăm curentul suveranist în politica europeană, suntem un partid patriotic și conservator, dar nicidecum extremist. AUR este afiliat la Partidul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), o familie politică respectabilă din care fac parte inclusiv partide precum PiS din Polonia și Partidul Conservator din Marea Britanie. Un număr important de români care și-au pus încrederea în AUR la ultimele alegeri nu pot fi jigniți cum au făcut-o în ultimele zile președintele Iohannis și unele persoane publice”, a transmis AUR printr-un comunicat de presă.

Citește și Miniștrii USR PLUS îşi depun demisiile astăzi. Cine va prelua interimatele


loading...