George Simion, prima declaraţie după ce a fost luat pe sus de Poliţie din faţa Guvernului: Toată schema a fost să mă ducă sub pretexte false la poliţie

George Simion a ajuns la poliție după scandalul cu poliția din Piața Victoriei. Zeci de polițiști, jandarmi și mascați au fost chemați să ridice un autocarul plin cu protestatari parcat acolo. Au fost îmbrânceli cu jandarmii și după controlul actelor celor prezenți, liderul AUR a fost dus la secția de poliție pentru că avea permisul suspendat.

30 sept. 2022, 08:01
George Simion, prima declaraţie după ce a fost luat pe sus de Poliţie din faţa Guvernului: Toată schema a fost să mă ducă sub pretexte false la poliţie

George Simion a explicat, după ce a fost luat pe sus de Poliţie din faţa Guvernului, motivul pentru care a fost ridicat din Piaţa Victoriei.

„Toată schema a fost să ne dea jos din autocar, să mă ducă sub pretexte false la poliţie. Pentru că am o ordonanţă de clasare din august despre care acum am aflat. Toată schema loe a fost să ne scoată din autocar cu forţa, cu mascaţii, cu jandarmii. Asta voiau să facă cu jandarmii ca să elimine protestul de aici”, a spus liderul AUR, George Simion, după ce a fost dus la Poliţie.

Citeşte şi: George Simion, scandal cu poliţia la 3.00 dimineaţa. A fost săltat de mascaţi de la Guvern şi testat antidrog şi cu etlitestul

Vă reamintim că liderul AUR George Simion a fost săltat de jandarmi în noaptea de joi spre vineri din Piaţa Victoriei. În jurul orei 3, George Simion conducea un vehicul în zona Pieţei Victoriei în Bucureşti unde îşi promova protestul pe care AUR îl organizează în acest weekend. Poliţişti Brigăzii Rutiere din Bucureşti l-au oprit şi au constatat că acesta apărea în baza lor de date cu permisul suspendat. Din primele date, liderul AUR făcuse un accident în luna aprilie, în urma căruia au rezultat şi victime.

George Simion a fost invitat la secţia de poliţie pentru lămurirea situaţiei, dar politicianul a refuzat şi a intrat în autocarul formaţiuni sale politice. În urma refuzului, mascaţii au intrat în autocar şi l-au luat pe sus şi l-au dus la  secţia de poliţie.

Citeşte şi: Gigi Becali, legitimat de poliţişti în faţa Guvernului – VIDEO

Simion a încercat să inducă ideea că ”va fi reținut” pentru protest, dar polițiștii i-au explicat că nu este vorba de o reținere, ci despre verificări suplimentare pe care trebuie să le facă la sediul Brigăzii Rutiere, pentru că Simion apărea cu permisul suspendat: ”Trebuie să verificăm dacă aveți dreptul de a conduce”, i-au spus polițiștii. Oamenii legii i-au mai spus că are o dovadă pentru a conduce pe care nu a prelungit-o și e nevoie de clarificarea situației.

George Simion a fost testat de politişti cu etilotestul, dar şi pentru consum de droguri, ambele rezultate fiind negative.