George Simion va ataca în instanță privatizarea Petrom: ”Am inițiat mai multe procese. Sunt şi motive de neconstituţionalitate”

Președintele AUR, George Simion, a anunțat miercuri că va ataca în instanță privatizarea Petrom. În acest sens, a fost formată o echipă de avocați, care împreună cu AUR, va contesta contractul dintre OMV și statul român.

01 feb. 2023, 23:15
George Simion va ataca în instanță privatizarea Petrom: ”Am inițiat mai multe procese. Sunt şi motive de neconstituţionalitate”
George Simion va ataca în instanță privatizarea Petrom

George Simion va ataca în instanță privatizarea Petrom. Liderul AUR susține că în contractul încheiat între statul român și OMV sunt mai multe clauze, care îi ridică foarte multe semne de întrebare și pe care le va ataca în instanță.

Citește și Ce candidat la prezidențiale va avea AUR, în 2024. George Simion: „Sondajele ne spun asta” / Cristian Terheș va deschide lista la europarlamentare | EXCLUSIV

George Simion va ataca în instanță privatizarea Petrom

Geroge Simion a transmis că o echipă de avocați, condusă de Gheorghe Piperea, în colaborare cu AUR, a iniţiat mai multe procese în acest caz în care sunt invocate motive de neconstituţionalitate în legea privatizării PETROM.

„În afară de demersurile legislative, o echipă de avocaţi, condusă de Gheorghe Piperea, în colaborare cu AUR, a iniţiat mai multe procese cu privire la contractul dintre compania OMV şi statul român. Sunt mai multe clauze, considerăm noi că sunt şi motive de neconstituţionalitate în acea lege pe care le vom ataca în instanţă pe parcursul următoarelor luni”, a declarat Geroge Simion.

Liderul AUR a anunţat că partidul său a decis în şedinţa de miercuri, să desemneze un grup care va cerceta contractul dintre statul român şi OMV. Totodată, el a cerut PSD, PNL, UDMR şi USR „să se poziţioneze faţă de ideea recuperării sub o formă sau alta prin denunţarea acestei legi sau abrogarea ei, prin verificarea tuturor clauzelor contractuale care nu au fost respectate”.

Mai mult, George Simion a vorbit și despre arestarea lui Victor Pițurcă și Comisia de anchetă cu privire la achiziţiile din timpul pandemiei, subliniind faptul că nu funcţionează.

„Această comisie nu funcţionează, cu greu am reuşit în decembrie anul trecut să votăm o conducere. Această comisie nu se va întruni nici săptămâna aceasta. Sperăm, prin preşedintele care a fost desemnat de la PSD, în ciuda cutumei că preşedintele revine grupului parlamentar care iniţiază comisia de anchetă, ca lucrările acestei comisii să demareze, să vedem contracte, să vedem concret în faţa parlamentarilor persoanele responsabile de achiziţii. Aţi văzut arestarea lui Victor Piţurcă şi a şefului de la Romarm, e poate a mia parte din jaful care s-a întâmplat în timpul pandemiei. Sub pretextul restricţiilor, sub pretextul stării de urgenţă şi a stărilor de alertă repetate s-a produs de fapt un atentat la siguranţa economică a României, a fost devalizat bugetul, ne-am împrumutat cu sume record pentru a acoperi aceste achiziţii”, a conchis liderul AUR.

Citește și George Simion (AUR), atac la adresa lui Klaus Iohannis: „Se pregătește privatizarea Romsilva și Hidroelectrica!” | EXCLUSIV