George Simion vrea să introducă jurații în Justiție, pe model american: „Există peste tot în lumea civilizată”

George Simion promite că AUR, dacă va ajunge la guvernare, va reforma sistemul judiciar din România. Liderul partidului de opoziție susține că în țara noastră va fi implementat modelul american, adică cel cu jurați, care a mai existat și în țara noastră înainte de venirea la putere a comuniștilor. 

20 mai 2023, 18:04
George Simion vrea să introducă jurații în Justiție, pe model american: „Există peste tot în lumea civilizată”

George Simion îi avertizează pe contestatari: nu vor exista tribunale ale poporului, ci curți cu jurați.

„Noi avem două puncte: organizarea de curți cu jurați formate din cetățenii români majori și cu capacitate deplină de exercițiu, care să soluționeze cazurile penale grave și procesele colective sau de clasă, class actions cum sunt ele în America. Curți cu jurați la procesele importante există peste tot în lumea civilizată. Nu sunt tribunalele poporului pe care și le imaginează unii și alții.

Mai vrem, totodată, ca tot pentru implicarea cetățenilor în felul în care funcționează România să fie aleși de către popor judecătorii Curții Constituționale. Este foarte important lucrul acesta”, a comentat George Simion.

George Simion, revoltat: „Nu există nimic care ne poate împiedica să exercităm dreptul de veto, în afară de niște conducători slugarnici”

Președintele AUR a vorbit și despre relațiile externe ale României, dând ca exemplu Polonia și Ungaria.

„De aceea, ne dorim relații corecte în cadrul parteneriatelor actuale din care facem parte, vrem să fim respectați și vrem ca poziția noastră, fie că e vorba de criza cerealelor, fie că e vorba de Canalul Bâstroe, să fie luată în seamă și să se țină cont, pentru că, altfel, la nivelul instituțiilor din care facem parte avem și noi un drept de veto, și nu există nimic care ne poate împiedica să îl exercităm în afară de niște conducători slugarnici.

Pe Polonia, pe Ungaria și pe alte state din Uniunea Europeană nu le-a împiedicat nimeni să bată cu pumnul în masă în momentul în care interesul națiunii lor a cerut-o. Asta trebuie să facem și noi. Înțelegem cadrul în care ne aflăm, înțelegem că înapoi nu se mai poate merge, dar totuși vrem să existe, cu voia lui Dumnezeu, și pentru noi un viitor aici, acasă”, a explicat Simion.

Potrivit politicianului suveranist, Guvernul AUR va avea doar 12 ministere.