George Soros, acuzat că ar fi în spatele protestelor anti-Roşia Montană

Publicat: Marţi, 10 Septembrie 2013 16:03 // Actualizat: Marţi, 10 Septembrie 2013 16:03 // Sursa: RTV.net

Multe dintre ONG-urile care şi-au anunţat susţienerea faţă de protestele de la Universitate au primit finanţări importante din partea Fundaţiei Soros România. Întâmplător sau nu, George Soros este extrem de implicat în afacerile miniere.

George Soros s-a remarcat în România prin finanţarea unui număr mare de ONG-uri, prin fundaţia care îi poartă numele. Printre acestea, foarte multe dintre cele care au fost în prima linie a protestelor anti-Roşia Montană, din Piaţa Universităţii, cum ar fi "Ce Re", "Asociaţia Pro Democraţia", "Active Watch", "Agenţia pentru Monitorizarea Presei", "Mişcarea Civică Miliţia Spirituală", "Centrul pentru jurnalism Independent".

De altfel, chiar Fundaţia George Soros România a exprimat, în nenumărate rânduri, poziţii publice împotriva proiectului de exploatare.

Singura problemă este aceea că George Soros este implicat şi în industria minieră. Mai mult, acesta este implicat chiar în proiectul de la Roşia Montana. Astfel, începând cu martie 2011, George Soros a vândut acțiunile deținute la Newmont Mining Corp (companie care deține 20% din Gabriel Resources) dar și pe cele de la Cartepillar Inc. (firmă care produce echipament pentru industria minieră). Peste trei luni, în iunie 2011, acesta răscumpără acțiuni de la aceleași companii, şi, în plus, la alte 20 de companii cu profil minier (Gold Fields Ltd., Allied Nevada Gold, Ivanhoe Mines Ltd, New Gold Inc., IAMGOLD Corp., Goldcorp Inc., Barrick Gold Corp., Eldorado Gold Corp., Randgold Resources Ltd., Silver Standard Resources Inc., Seabridge Gold, Golden Star Resources, Hecla Mining Co., Pan American Silver Corp., Nevsun Resources, Jaguar Mining Inc., Aurizon Mines Ltd., Golden Minerals Co., Compania de Minas Buenaventura S.A. ADS, Cameco Corp., Minefinders Corp. Ltd.).

Soros a fost, la un moment dat, acuzat chiar de preşedintele Gabriel Resources de la aceea vreme, Alan Hill, că este împotriva proiectului pentru că vrea ca o companie din Ungaria să exploateze aurul de la Roşia Montană.

"Am fost informaţi că o companie maghiară aşteaptă în culise să poată iniţia un proiect in Roşia Montană", declara  Alan Hill, inducănd ideea că "maghiarii vor aurul" din Roşia Montană.

loading...
12 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
18 sep 03:22
...3 si RTV) au inceput la randul lor sa publice date despre armatele de oengisti ai “societatii deschise” si secretele corporatistilor multinationali numai dupa ce portalul ...
18 sep 02:54
Votează email 0 email
...Romania (de la EvZ si Adevarul la Antena 3 si RTV) au inceput la randul lor sa publice date despre armatele de oengisti ai “societatii deschise” si secretele corporatistilor multinationali numai dupa ce portalul ...
12 sep 23:48
Răspunde | Votează email 0 email
Timisoreana
Pappa, esti fascinant, mai fascinant decat eterna Romanie! Ia o gura de cianuri de la Rosia Montana sa vad cum faci spume la gura!
12 sep 23:42
Răspunde | Votează email -1 email
Timisoreana
Si nu e logic? George Soros e de origine ungur. In cazul unui accident ecologic - care cred ca e absolut sigur ca se va intampla in cazul unor ploi generatoare de inundatii si nu numai, Ungaria, Croatia, Romania, Bulgaria, Serbia ar fi toate afectate grav, mult mai grav decat accidentul de nu de mult intamplat la Baia Mare. Ungurilor le pasa! Romanilor nu?
12 sep 22:47
Răspunde | Votează email 1 email
mihai
Terminati cu dezinformarea,vedeti-va de ale voastre cu un premier mincinos pe care-l faceti erou national! sa va fie rusine !
12 sep 22:37
Răspunde | Votează email -1 email
TOT EU
EU NU INTELEG O TREABA SI VREAU SA MA CLARIFICATI !

CUM DUMNEZEU STATUL ROMAN NU ARE BANI DE INVESTITIE SI PASEAZA LA O FIRMA ANAPODA UN CONTRACT ENORM ?? PAI FIRMA AIA ARE BANI DOAR DIN COTATIILE LA BURSA ....... ====== DE CE NU FAC COTATIILE ASTEA ROMANII ???? STATUL ????? ...... DE CE NU NE COTAM NOI LA BURSA AVEREA ???? SI APP POATE NU O FACEM CU CIANURI !!!!!
12 sep 22:30
Răspunde | Votează email -1 email
BYBY GYA MAGIA
DACA DOMNUL SOROS NE SUSTINE CHIAR ATIT DE BINE INSEAMNA CA NE IUBESTE !!!!! SI CHIAR IL CONSIDER CA E UN OM DE BINE CARE TINE LA MEDIU SI LA ALTELE SI NU II PLAC CIANURILE ....CIT DESRE O FIRMA DIN UNGARIA ......MA S MIRA !!!!! VREAU SA VA PUN O INTREBARE ! DAR SA MI RASPUNDETI SINCER V AS RUGA !! AU FIRMELE DIN UNGARIA EXPERIENTA IN MINERIT ?? PT CA S A VAZUT CA SI GOLDUL ALA ARE O EXPERIENTZA INSEMNATA .. DAR NU IN MINERIT ... MULTUMESC
12 sep 22:23
Răspunde | Votează email 0 email
Vali Dec
Adevarat aici: http://youtu.be/SLM7SVALbYY
12 sep 22:21
Răspunde | Votează email 0 email
Vali Dec
http://youtu.be/SLM7SVALbYY
11 sep 04:54
...Fundaţiei Soros România. Întâmplător sau nu, George Soros este extrem de implicat în afacerile miniere. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.7556
RON
20 Oct
noapte 9 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H