George Soros: Brexit a declanşat o criză financiară comparabilă cu cea din 2008

Publicat: Joi, 30 Iunie 2016 16:10 // Actualizat: Joi, 30 Iunie 2016 16:10 // Sursa: romaniatv.net

Decizia Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană a declanșat o criză pe piețele financiare similară cu criza financiară globală din 2007-2008, a declarat joi miliardarul George Soros, transmite Bloomberg.

"Criza se derula lent însă Brexit o va accelera. Este posibil să întărească trendurile deflaționiste predominante", a spus George Soros, într-o intervenție în Parlamentul European.

Soros, renumit pentru că în 1992 a făcut profit de un miliard de lire de pe urma pariurilor pe lira sterlină, a avertizat înainte de Referendumul de săptămâna trecută că lira sterlină s-ar pute deprecia cu peste 30% dacă Marea Britanie va vota pentru ieșirea din Uniunea Europeană. Imediat după anunțarea rezultatelor Referendumului, la care 52% dintre britanici au votat în favoarea Brexit, lira sterlină s-a prăbușit la cel mai scăzut nivel din ultimii 31 de ani.

"Ceea ce era ipotetic a devenit foarte real. Lira s-a prăbușit. Scoția a amenințat cu independența iar unii dintre oamenii obișnuiți care au sprijinit campania ?Leave' au început să-și dea seama că se confruntă cu un viitor foarte sumbru. Chiar și liderii campaniei ?Leave' au revenit asupra declarațiilor făcute înainte de referendum", a spus Soros.

Potrivit miliardarului, zona euro a rămas în urma altor regiuni ale lumii în ceea ce privește revenirea după ultima criză financiară din cauza politicilor fiscale restrictive iar în prezent trebuie să facă față unei încetiniri inevitabile. "Ortodoxia politicienilor germani stă în calea singurul răspuns eficient: un buget al zonei euro care să poată adopta măsuri contraciclice", a spus George Soros.

Pe lângă criza financiară, Soros a apreciat că al doilea pericol care a înrăutățit efectele Brexit are legătură cu creșterea amenințărilor militare la care este expusă UE, care ar putea agrava și criza migratorie.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bloomberg Brexit criza economică George Soros
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
30 iun 21:57
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu Mircea
Si la noi Preturile au crescut dupa Brexit ! As spune ca dupa Brexit am ramas Uimit de Pretxit ! Adica Preturi mai mari dupa Brexit ! La Marfuri cu Preturi mici totusi au Crescut ceva Preturile .
30 iun 16:17
...financiare similară cu criza financiară globală din 2007-2008, a declarat joi miliardarul George Soros, transmite Bloomberg. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7524
RON
16 Oct
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H