George Weah, câştigătorul Balonului de Aur în 1995, va fi noul preşedintele al Liberiei

George Weah, fostul mare fotbalist al lui AS Monaco, PSG, AC Milan şi Chelsea, este aproape de a câştiga alegerile prezidenţiale din Liberia. Weah a ieşit învingător în 11 dintre cele 15 regiuni ale ţării şi aşteaptă numărătoarea finală a voturilor pentru a deveni oficial preşedintele ţării.

13 oct. 2017, 11:56
George Weah, câştigătorul Balonului de Aur în 1995, va fi noul preşedintele al Liberiei

George Weah are un avantaj consistent faţă de principalul său contracandidat, Joseph Boakai, fostul vicepreşedinte al ţării, conform rezultatelor parţiale. Pentru a fi declarat învingător, Weah trebuie să adune peste 50 la sută din voturile exprimate.

Prima reacţie a venit de fostul coechipier al lui Weah la AC Milan, Paolo Maldini, care nu a mai aşteptat rezultatele finale.

„Îl felicit pe bunul meu prieten George Weah. A câştgat alegerile şi a devenit noul preşedinte al Liberiei. Am încredere că omul umil şi generos pe care l-am întâlnit în urmă cu 20 de ani va fi liderul perfect pentru oamenii din ţara pe care o iubeşte teribil de mult. Din partea mea şi a familiei mele îţi transmit toată dragostea şi suportul nostru” a scris Paolo Maldini pe Instagram.

George Tawlon Manneh Oppong Ousman Weah, pe numele său complet, s-a născut pe 1 octombrie 1966 la Monrovia. După două titluri în Liberia, câte unul cu Mighty Barrolle şi Invincible Eleven, şi-a trecut în palmares titlul în Franţa cu PSG şi câte o Cupă a Franşei cu AS Monaco şi PSG, două titluri în Italia cu AC Milan şi o Cupă a Angliei cu Chelsea. A fost desemnat de trei ori fotbalistul anului în Africa, iar în 1995 a câştigat Balonul de Aur.