Georgian Pop: George Maior era nemulţumit de vidul legislativ creat de respingerea legilor securităţii

Preşedintele Comisiei parlamentare comune pentru controlul activităţii SRI, Georgian Pop, a declarat marţi că respectă decizia fostului director al SRI, George Maior, de a demisiona din funcţie şi a adăugat că acesta era nemulţumit de vidul legislativ care s-a produs în urma respingerii de către CCR a celor "trei legi ale securităţii", transmite Agerpres.

27 ian. 2015, 15:01
Georgian Pop: George Maior era nemulţumit de vidul legislativ creat de respingerea legilor securităţii

„Am vorbit cu domnul director Maior, demisia este un act unilateral, reflectă voinţa domniei sale de a lua această decizie. Din discuţiile pe care le-am avut am înţeles că domnia sa traversează o perioadă de nemulţumire legată de vidul legislativ la care a dus respingerea celor trei legi ale securităţii. Există nemulţumiri la nivelul SRI în legătură cu acest subiect. Pe de altă parte, pot spune că sub conducerea domnului Maior SRI a intrat într-un proces de reformare instituţională”, a spus Pop.

El a adăugat că din discuţiile pe care le-a avut anterior cu George Maior acesta nu a atins subiectul demisiei.

„Este un gest şi o voinţă pe care le respect”, a încheiat Georgian Pop.

GEORGE MAIOR a demisionat. Nume vehiculate pentru şefia SRI

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, şi-a înaintat marţi demisia de la conducerea SRI preşedintelui Klaus Iohannis, anunţă Administraţia Prezidenţială. Potrivit sursei citate, preşedintele a acceptat demisia lui George Maior.

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis pe 21 ianuarie că este neconstituţională Legea privind securitatea cibernetică, unul dintre motive fiind lipsa avizului CSAT.