Georgică Severin: Având o funcţie cu rang de ministru, am primit, în virtutea legii, o locuinţă de la RA-APPS

Publicat: Marţi, 18 Decembrie 2018 17:25 // Actualizat: Marţi, 18 Decembrie 2018 17:25 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin, a declarat, marţi, că a primit o locuinţă de serviciu de la RA-APPS în virtutea legii, nefiind vorba de vreun privilegiu de care ar fi beneficiat.

Foto: AGERPRES

"Se spune că am cel mai mare salariu din istoria instituţiei. Este foarte posibil, pentru că, odată cu trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, într-adevăr, probabil am cel mai mare salariu brut din istoria instituţiei, dar asta nu înseamnă că mi-a crescut şi netul. Netul este în conformitate cu prevederile legale din Legea 41 şi regulamentele interne stabilite de Consiliul de Administraţie. De altfel, salariul preşedintelui-director general a fost stabilit conform normelor legale de Consiliul de Administraţie, nu mi l-am stabilit singur. Dacă a crescut brutul nu este vina mea, nu eu am schimbat legislaţia, dar netul vă asigur că nu a crescut. (...) Se spune că am o locuinţă RA-APPS. Într-adevăr, având o funcţie cu rang de ministru, am primit în virtutea legii o locuinţă de la RA-APPS într-un bloc, într-un apartament. Eu nu sunt din Bucureşti, familia mea este la peste 100 de km de Bucureşti, nu am nicio proprietate în Bucureşti. În măsura în care şi altor secretari de stat, funcţionari, şefi de agenţii, miniştri li s-a asigurat o locuinţă de serviciu, mi s-a asigurat şi mie. Deci nu este vorba de un privilegiu de care aş fi beneficiat", a spus Severin, la Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor, unde a fost audiat.

El a adăugat că nu a efectuat un număr mai mare de deplasări comparativ cu ceilalţi preşedinţi-directori generali ai radioului public. Severin a afirmat că deplasările sale sunt mult mai scurte şi mandatate de Consiliul de Administraţie.

Georgică Severin a susţinut, totodată, că a fost păstrat echilibrul politic în programele radioului public.

"În fiecare lună dăm membrilor Consiliului de Administraţie raportul legat de echilibrul politic în programele radio. Niciunul din membrii din CA nu a făcut vreun reproş până acum pornind de la datele pe care le-am predat în fiecare lună. Din acest punct de vedere, echilibrul politic nu are în niciun fel de suferit, iar eu pot să vă spun nu există vreo situaţie în care eu, personal, să mă fi implicat, să-i fi spus unui redactor sau unui realizator să realizeze o emisiune într-un sens sau altul sau să invite pe cutare sau pe altcineva", a explicat el.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Georgică Severin locuinţă de serviciu Georgică Severin RAAPPS
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8026
RON
24 Feb
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H