Gerard Depardieu desfiinţează opoziţia rusă VIDEO

Actorul francez Gerard Depardieu, care a primit recent paşaport rusesc, îi ia deja partea preşedintelui Vladimir Putin. Într-un interviu acordat unui post de televiziune de la Moscova, Depardieu l-a lăudat pe liderul de la Kremlin şi a spus că opoziţia nu prezintă nicio alternativă reală.

14 ian. 2013, 15:45
Gerard Depardieu desfiinţează opoziţia rusă VIDEO

„Opoziţia rusă nu are niciun program, nimic. Sunt mulţi oameni deştepţi acolo, precum Kasparov, dar ce merge bine în şah este complet nepotrivit pentru politică”, a declarat actorul în timpul interviului.

Depardieu a minimalizat şi controversa în legătură cu formaţia punk Pussy Riot. Membrele formaţiei au fost condamnate la închisoare, după un protest anti-Putin într-o biserică din Moscova. El a apreciat poziţia Rusiei privind această problemă, criticând Franţa.

„Francezii sunt foarte buni la critică. Uitaţi-vă la cazul Pussy Riot. Cum au fost ,,asasinate” aceste tinere de 17 ani. Imaginaţi-vă că aceste fete ar fi intrat într-o moschee, de exemplu, nu ar fi ieşit în viaţă. Uitaţi-vă cum latră francezii”, a comentat cunoscutul artist francez această problemă delicată care a făcut înconjurul lumii.

Depardieu, care a fost acuzat că a abandonat Franţa pentru a evita taxele, a mai adăugat că lui Putin îi place „esenţa sa de huligan”. Liderul de la Kremlin a recunoscut, de altfel, că este apropiat de Depardieu, un actor foarte popular în Rusia, unde a apărut în mai multe reclame.